Koningin Margrethe’s stijl: geïnspireerd door Blokker?

Gotta love her. Koningin Margrethe van Denemarken kent geen enkele gêne als het op kleding aankomt. Als ze het moo...

Lees ook

Gotta love her. Koningin Margrethe van Denemarken kent geen enkele gêne als het op kleding aankomt. Als ze het mooi vindt, vindt ze het mooi.

Dat levert soms waanzinnige looks op, die op een oud schilderij lijken te zijn gebaseerd. Maar ook outfits waarbij het moeilijk is niet te gaan giechelen, omdat ze eruitzien alsof er in al haar paleizen niet één spiegel te vinden is. En blijkbaar ook niet één aardige schoondochter die vol liefde zegt: ‘Mens, wat heb je nou toch aan?’ Wij presenteren hierbij vol trots: Hare Majesteit Margrethe II, inspired by Blokker.   

De Swiffer

© Sean Gallup / Getty Images

Erewacht, check. Tiara, check. Drumroll, check. Duizenddingendoekje met mouwen van Swiffer? Check! Deze creatie droeg koningin Margrethe bij een van de feesten die vooraf gingen aan het huwelijk van haar zoon prins Frederik met Mary Donaldson in 2004. Is het geen plaatje? De accessoires halen ‘m helemaal op en je wéét gewoon dat dit design later in het huishoudkastje gerecycled kan worden. 

De dekbedhoes  

© Fred Lancelot / Getty Images

Voor het zomerconcert van de Royal Guards Band bij Chateau de Cayx, het kasteel van Margrethe’s man prins Henrik, besloot ze het koel en comfortabel te houden in een dekbedhoes kaftan van lichtblauwe katoen. Wel met parelsnoer en diamanten, uiteraard. Noblesse oblige, en zo. 

De geschenkverpakking

© Julien M. Hekimian/Getty Images

Wat doe je als koningin aan naar de première van je eigen Nationale Ballet? Margrethe kleedde zich als Deens cadeautje, met een strik die erom smeekte om losgetrokken te worden. Frederic Mitterrand, de Franse minister van cultuur naast haar, hield zich gelukkig in. De cadeauverpakking-fetisj sloeg ook in 2010 al toe, in een formaat ↓ dat zich kan meten met die van Maribel op het Eurovisie Songfestival van 1984.

© Pascal Le Segretain / Getty Images

Het kanten kleedje

© Noboru Hashimoto / Getty Images

Is het een kanten kleedje? Een Duits valletje voor het raam? Zit ze in haar Biedermeierfase? Zo. Veel. Vragen. Bij een bezoek aan Tokio rukte Margrethe om onverklaarbare redenen uit in een gewaad in de stijl van 1860, met een choker die iets te strak zat of wellicht als halskorset moest dienen. Naast haar kroonprins Naruhito, stijlicoon met heuptasje.   

De vuilniszak

© Niels Hendrik Dam / Getty Images

Hier zit koningin Margrethe II aan boord van de Sea Stallion ter ere van de 70ste verjaardag van haar goede vriendin, koningin Sonja van Noorwegen. De rode kniekousen en de lange culotte-met-krijtstreep zijn natuurlijk al helemaal het einde, maar de regencape die nog het meest op een opengeknipte vuilniszak lijkt, maakt het ronduit luisterrijk. 

Het tafelzeiltje

© Twitter

En natuurlijk deze gouwe ouwe: het tafelzeiltje. Daar is deze regenjas namelijk echt van gemaakt. Met handige grote zakken én bijpassend regenkapje dat beeldig bij haar tanden kleurt. Kan eventueel ook dienen als gebloemd douchegordijn. Grappigste. Koningin. Ooit! 

Openingsbeeld © Sean Gallup / Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook