Prins Charles begraaft truien, is teleurgesteld over oogst

De prins van Wales staat bekend om zijn passie voor alles wat groeit en bloeit, maar twee truien begraven leverde hem to...

Lees ook

De prins van Wales staat bekend om zijn passie voor alles wat groeit en bloeit, maar twee truien begraven leverde hem toch niet de gewenste oogst op.

In een poging de kwaliteiten van natuurproduct wol versus synthetisch materiaal te bewijzen, begroef prins Charles twee truien in een bloembed bij Clarence House (lees: liet zijn tuinman twee truien begraven, want zelf is hij daar uiteraard veel te fijntjes voor). Doel van het experiment was bewijzen dat wol veel beter is, omdat het kan worden gerecycled en volledig afbreekbaar, dus duurzamer is. 

Prins als gekke professor

Caption

“Zes maanden later hebben we ze met enig ceremonieel opgegraven,” aldus tikje excentrieke Charles in Telegraph Magazine. “De synthetische trui was nog intact en kon na een wasje gewoon weer gedragen worden, terwijl de wollen trui rustig en nuttig was vergaan.” Omdat de koninklijke milieuridder dit nog niet ver genoeg vond gaan, zette hij ook nog een berg wollen truien en een berg synthetische truien in de fik, om een vlamvertragende werking te testen. “De synthetische truien leverden een dramatisch en onrustbarend vuur op,” aldus de prins. “Waar de wollen hooguit smeulden en relatief veilig waren.” 

Voorstander van groen

© Brandon Thorne / Getty Images

De kroonprins van het Verenigd Koninklijk is al jaren een bekend voorstander van ‘groener leven’ en heeft zich in 2010 op de ‘wonderen van wol’ gestort. Volgende week is hij gastheer van de Dumfries House Conference in Schotland, waar hij ‘een grote hoeveelheid wolmensen’ verwacht, waaronder spinners, wevers en ontwerpers zoals Paul Smith en Ermegildo Zegna, maar ook tapijtmakers, schapenboeren en inkopers. Niet bekend is of Zijne Koninklijke Hoogheid daar ook fleece’jes gaat verbranden, maar enig gevoel voor drama is hem gelukkig niet vreemd, dus fingers crossed

Openingsbeeld © Chris Jackson / Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook