Belgische koningskinderen weer naar school

Ook voor de royal zuiderburen zit de vakantie erop. Vorige week waren ze nog in Italië, nu zit het viertal wee...

Ook voor de royal zuiderburen zit de vakantie erop. Vorige week waren ze nog in Italië, nu zit het viertal weer in de schoolbanken.

Zoals gebruikelijk brachten hun ouders hen weg voor de eerste schooldag. Koning Mathilde leverde kroonprinses Elisabeth (14), prins Gabriel (13) en prinses Eléonore (8) af bij het Sint Jan Berchmanscollege. Daar zitten ze respectievelijk in het vierde en derde middelbaar en het derde leerjaar van de onderbouw.   

Te gênant

© Place Royale

Hilarisch was dat de royal pubers onder geen beding met hun moeder naar binnen wilden, wegens ’te gênant voor woorden’. Mathilde werd dus ferm vooruit gestuurd, zodat Elisabeth en Gabriel samen een aanzienlijk coolere entree konden maken. Love het feit dat Elisabeth uit haar rugzakkenfase is gegroeid ↓ de keuze voor deze tote als schooltas is veelbelovend.

Zware bagage

Koning Filip bracht prins Emmanuel (10) weg. We hebben geen idee wat deze jongeman allemaal in die hutkoffer van Kipling met zich meesleurt, maar het is duidelijk dat Eureka in Kessel-Lo het niet alleen eisen stelt aan de hersens, maar ook aan de conditie. Misschien nog eens overleggen met zijn grote zus over wat echt mee naar school moet en wat best thuis kan blijven?

Laatste nieuws