Chef prinses Diana over de dag waarop ze stierf: ‘Ik had het eten al klaarstaan’

Het was gisteren een emotionele dag voor de Britse royals en veel anderen. 31 augustus is de datum die nooit vergeten zo...

Lees ook

Het was gisteren een emotionele dag voor de Britse royals en veel anderen. 31 augustus is de datum die nooit vergeten zou worden: het is de dag waarop prinses Diana verongelukte in Parijs. We stonden er al bij stil – waarom Diana nog steeds fascineert – en ook Diana’s chef wilde nog even iets over haar kwijt. Het werd een emotionele boodschap.

Vier jaar lang werkte chef Darren McGrady met veel liefde voor de People’s Princess. Hij had de eer om prins William en Harry op te zien groeien, maar hij vergeet nóóit 31 augustus 1997. De zwarte dag in de geschiedenis viel ook bij hem zwaar. Op Twitter liet hij gisteren weten wat hij nog herinnert van die bewuste dag en eerlijk, het is een emotioneel bericht.

“Vandaag 19 jaar geleden had ik het avondeten klaargemaakt voor een bijzondere vrouw en haar jongens. Ze kwam niet thuis. #RIPPrincessDiana” luidt de boodschap. Thuis bereidde The Royal Chef het eten voor de volgende dag, maar op 1 september zou Diana niet terugkeren. 

Hoewel de rolverdeling duidelijk was – Darren was de chef, niet een vriend – hadden de twee toch een bijzondere band. Zo voelde Diana zich zo op haar gemak bij hem dat hij een uitlaatklep voor haar was. Als ze ergens niet blij mee was kon ze dat bij hem kwijt, maar ook voor een schunnige mop was de prinses in. En dan, om half 7 ’s avonds, werd het eten geserveerd. Het enige wat Darren nu nog heeft zijn de herinneringen en de gesigneerde foto die hij van William en Harry kreeg.

Bekijk ook deze prachtige animatie: 36 jaar Lady Di in 1 minuut

Lees ook:

Bron: Hello!
Beeld: Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook