3 soorten eten die je waarschijnlijk helemaal verkeerd schilt

Het is waarschijnlijk een vraagstuk waar je nog nooit bij stil hebt gestaan, maar schil en pel jij je eten wel op de 'ju...

Lees ook

Het is waarschijnlijk een vraagstuk waar je nog nooit bij stil hebt gestaan, maar schil en pel jij je eten wel op de ‘juiste’ manier? Of laten we het zo zeggen: de makkelijkste manier? Als jij ook je banaan bij de bovenkant openmaakt moet je vooral even verder lezen.

Het is niet per se van levensbelang hoe jij je eten schilt of pelt, maar het kan je leven wel makkelijker maken als je het op de volgende manier doet. 

1. Banaan

Veel mensen eten hun banaan door ‘m aan de bovenkant open te maken, terwijl het veel makkelijker schijnt te zijn om bij de onderkant van de banaan te beginnen. Probeer maar eens!

2. Knoflook

Niets zo vervelend als het pellen en snijden van knoflook. Gelukkig is er een handige manier om dit proces te vergemakkelijken. Pak een bol knoflook, sla je hand erop en schud (enigszins ruw) de knoflook los van de schil in een kom met daarop een deksel.

3. Ei

Geen zin om je handen vuil te maken aan het pellen van een hardgekookt ei? Shake de schil dan in een fles koud water af alsof je een cocktail aan het fabriceren bent.

Extra hack: bekijk onderstaande video ↓ voor een handige manier om ‘de piepers’ te schillen 😉

Lees ook:

Bron: Self.com, beeld: Pixabay

Laatste nieuws

Zie ook