Grote ophef om column van Halina Reijn

Halina Reijn ligt zwaar onder vuur door een column die ze heeft geschreven in het AD. Ze vindt het vervelend dat ze...

Lees ook

Halina Reijn ligt zwaar onder vuur door een column die ze heeft geschreven in het AD. Ze vindt het vervelend dat ze niet meer onherkenbaar over straat kan. De BN’er wordt in het buitenland nog herkend door Nederlanders en steekt haar ongenoegen hierover niet onder stoelen of banken. 

“‘Kun je het zien?’ Geschrokken wendt de mollige vrouw haar blik af. Meewarig schud ik mijn hoofd. Beschaamd kijkt ze naar haar even dikke dochter in korte broek die nu angstig naar de grond staart. ‘Jezus!’ sis ik binnensmonds.” In haar nieuwe column beschrijft ze dat ze onderweg was naar haar vakantiebestemming en het gevoel had constant aangestaard te worden. 

De actrice heeft gezocht naar een vakantiebestemming waar geen Nederlanders zijn. Dat is niet gelukt. “Tijdens mijn research is me verzekerd dat maar weinig Nederlandse toeristen de hak halen. ‘Die blijven steken in Toscane’, zo werd mij uitgelegd. ‘Britten voornamelijk, ja, en Duitsers natuurlijk…’ Prima, want die hebben geen idee wie ik ben. Maar goed, als ik echt undercover had willen zijn, dan was ik in de zomer beter binnen gebleven en had ik mijn vakantie in oktober geboekt, naar een bestemming als Alaska of gezellig Groenland. Een omslagdoek met capuchon, plus nieuwe zonnebril, moeten me beschermen tegen de landgenoot met doorzettingsvermogen, die de hak van Italië wel haalt.”

Na de publicatie stroomden de negatieve reacties binnen. “Leuk om te zien dat Halina Reijn precies het omgekeerde bereikt met haar column. Iedereen staart haar nu aan met een blik van: ‘pedant wijf'”, luidt een reactie. Andere BN’ers zijn ook verontwaardigd en uiten dat op Twitter:

Halina reageert op alle ophef met het volgende:

De actrice heeft aangegeven in haar volgende column te reageren.

Lees ook:

Beeld: ANP

Laatste nieuws

Zie ook