Koningin Máxima in Indonesië

Koningin Máxima is voor een tweedaags werkbezoek in Indonesië, om te spreken over de verbetering van 'inclus...

Lees ook

Koningin Máxima is voor een tweedaags werkbezoek in Indonesië, om te spreken over de verbetering van ‘inclusive finance’ in dat land.

De koningin is afgereisd in haar functie als speciaal pleitbezorger van de secretaris-generaal van de VN voor inclusieve financiering. Vandaag houdt ze in Jakarta een toespraak bij de OJK Fintech conference, een bijeenkomst over technologische innovaties in de financiële dienstverlening. Daarnaast neemt ze poolshoogte hoe de huidige stand van zaken is. 

Praten met de Prez

© Bas Czerwinski / ANP

Morgen brengt Máxima een bezoek aan enkele winkeliers buiten Jakarta die naast hun winkel een kleine bank hebben opgericht waar mensen geld kunnen storten, opnemen en sparen. Ook bezoekt de koningin een schoolproject om jongeren het belang van sparen te leren. Tijdens het bezoek heeft Máxima eveneens een ontmoeting met president Joko Widodo (hier rechts). Afgelopen april bracht die een bezoek aan Nederland. Hij had toen al een gesprek met Máxima over inclusieve financiering. 

Royal batik?

© Marcel Antonisse / ANP

Oppervlakkig als we zijn prijzen we Máxima’s nobele intenties, maar verheugen wij ons ook alvast wild op haar outfits. Hare Majesteit heeft in de wat exotischere buitenlanden nogal eens een voorkeur voor iets met een vleugje colour locale. Trouwens ook bij binnenlandse werkbezoeken: de sari die ze droeg naar het India Festival in Amsterdam hadden we best nog eens op herhaling willen zien. Hoe dan ook: alles wat niet op Natan lijkt, juichen we van harte toe. Geniet even mee van haar vondsten, we hopen voor vandaag of morgen stiekem op een sarong of kebaya-moment.  

2012: Oman

© Robin Utrecht / ANP

2013: Ethiopië

© Robin Utrecht / ANP

2015: Filipijnen

© Robin Utrecht / ANP

 

Laatste nieuws

Zie ook