Alleen het beste is goed genoeg voor prinses Estelle

Dus, je hebt een kleuter. Die dol is op rokjes, strikjes en dansen. Dan ligt balletles voor de hand, ook als de kleuter...

Lees ook

Dus, je hebt een kleuter. Die dol is op rokjes, strikjes en dansen. Dan ligt balletles voor de hand, ook als de kleuter in kwestie prinses Estelle van Zweden is.

Een normaal mens boekt een klasje in het buurthuis om te zien of haar dochter het echt leuk vindt. Victoria van Zweden boekt Anneli Alhanko, zo’n beetje de beroemdste ballerina van het land. Anneli is een van de slechts twaalf danseressen ter wereld die zich ‘prima ballerina assoluta’ mag noemen. Want als je zelf straks koningin wordt en je dochter later óók koningin wordt, is alleen het beste goed genoeg, blijkbaar. Zie ook de groeiende onroerend goed-portfolio van Estelle.   

Estelle en de pliés

© kungahuset.se

Eens per week, altijd in gezelschap van Victoria of haar vader, prins Daniel, vervoegt prinses Estelle zich bij dansschool Base23 in Östermalm. Het was zelfs de enige reden dat ze bereid was de vakantie in Villa Skönvik op Öland te beëindigen: weer naar ballet! Estelle doet er keurig oefeningen aan de barre en zou haar tutu ook graag buiten willen dragen. “Ze houdt erg van bewegen,” aldus Daniel. “Op de kleuterschool doen ze niets anders, ze zijn bijna altijd buiten bezig.” 

Prinses met jazzhands?

© Getty Images  

Estelle volgt nu nog het klasje Base Kids. Dat is vooral bestemd om choreografieën te leren en op een speelse manier plezier in ballet te krijgen. Later kan ze ook nog kiezen tussen ‘show-jazz, verkennende hip hop en Michael Jackson’. We verheugen ons nu al op de Moonwalk van de prinses bij het eerstvolgende fotomoment of op het paleisbordes. Ze heeft het niet van een vreemde, kreukloze Daniel blijkt zowaar ook losse heupen ↓ te hebben (hilarisch, deze royal versie van ‘Singing in the Rain’!). En Estelle? Haar naam zegt het al: dat kind is een ster.

 

 

 

 

Openingsbeeld © kungahuset.se, gifjes © princeh3nry.tumbler

Laatste nieuws

Zie ook