Zó kom je van mieren af

Heb jij met dit warme weer ook zo'n last van mieren? Die kleine beestjes komen met duizenden tegelijk je huis binnen mar...

Lees ook

Heb jij met dit warme weer ook zo’n last van mieren? Die kleine beestjes komen met duizenden tegelijk je huis binnen marcheren. Heel vervelend. Maar hoe kom je er op natuurlijke wijze vanaf? 

Je hoeft echt geen chemische cocktail te maken of een anti-mieren spray te kopen om van de mieren af te komen. Het kan heel makkelijk en effectief op natuurlijke wijze. En het mooie is: de meeste producten heb je gewoon in huis, dus je kunt direct aan de slag.

Maiskorrels

Gooi een aantal gedroogde maïskorrels in een mixer. Mix deze tot maïspoeder. Dit poeder strooi je op de plekken waar de mieren vandaan komen of hun nest hebben. Je zult zien dat na een week je mierennest praktisch weg is. Dit komt doordat als de mieren dit strooisel eten, het product uit gaat zetten in hun maag. En dat overleven ze niet. Effectief en zo gepiept!

Kokend water

Niemand vindt het leuk om kokend water over zich heen te krijgen. Mieren ook niet. Zet de waterkan dus maar vast aan. En doe de inhoud met wat zeepsop dan in een emmer. Gooi deze over het mierennest. Je moet dit wel een aantal keer per dag herhalen. En dan ook een paar dagen achter elkaar. Een mierennest kan best diep zitten, dus vandaar dat je even door moet gaan met koken. Het wordt de mieren vanzelf te heet onder de voeten en dan gaan ze op zoek naar een andere plek om hun nest te bouwen. Nadeel: je moet dit best vaak doen. En je doodt niet alle mieren.

Citrusmix

Je eet de schil van citroen, limoen en/of sinaasappel meestal niet op. En om deze nu in de prullenbak te gooien met al die fruitvliegjes, daar zit je ook niet op te wachten. Dus bespaar je naast mieren, ook die fruitvliegjes en doe de schillen met wat water in een blender. Zet ‘m aan en mix de inhoud tot er een vloeibare mix ontstaat, welke je over het nest kunt gooien. Het is niet voor niets dat er in zoveel insecticides een citroensmaakje zit… Je zult merken dat kokend water met zeep wat effectiever is, maar dit scheelt je wel wat stress om fruitvliegjes.

Lees ook:

Beeld: iStock

 

 

 

Laatste nieuws

Zie ook