Zó houd je jouw huisdier koel tijdens een hittegolf

We hebben er even op moeten wachten, maar er is dan toch een hittegolf in Nederland. Een dagje strand, verkoelend ijsje...

Lees ook

We hebben er even op moeten wachten, maar er is dan toch een hittegolf in Nederland. Een dagje strand, verkoelend ijsje en een zongebruinde huid; voor mensen zijn de warme temperaturen niet verkeerd. Dat geldt niet voor onze huisdieren. Hoe zorg je ervoor dat jouw trouwe huisdier lekker koel blijft?

Hitte is niet goed voor huisdieren. Ze kunnen gauw oververhit en uitgedroogd raken. Daarom is het noodzakelijk dat je er tijdens een hittegolf voor zorgt dat jouw huisdier koel blijft. Dat doe je als volgt:

1. Laat jouw huisdier niet in de zon
Net als veel mensen, houden veel dieren ervan om in de zon te liggen. Het ziet er misschien heel ontspannen uit, maar het is beter om je kat, hond, knaagdier of vogel in de schaduw te houden. Zo blijft de lichaamstemperatuur van jouw huisdier op het juiste niveau. 

2. Laat jouw huisdier binnen
Nog beter is om jouw huisdier binnen te laten. Zo weet je zeker dat hij of zij geen zon vangt. Sluit de ramen en gordijnen zodat het binnen zo koel mogelijk blijft. 

3. Zorg voor voldoende water
Dieren kunnen ook uitdrogen. Tijdens een hittegolf is het extra belangrijk om goed in de gaten te houden of jouw huisdier voldoende drinkt. Zorg elke dag voor vers drinkwater, het beste is dat het water ook koel blijft. Zet een grote kom met water op een schaduwrijke plek. 

4. Geen inspanning op het heetst van de dag
Lekker zwemmen, spelen of wandelen is altijd leuk, maar niet op het heetst van de dag. Laat jouw hond liever ’s ochtends vroeg en ’s avonds laat uit. Het is belangrijk dat jouw huisdier zich niet te veel inspant als het heel warm is. 

5. Verkoel
Als jouw kat of hond het heel warm heeft, kun je het matje van jouw trouwe viervoeter verkoelen. Je kunt jouw hond of kat ook een verkoelende halsband omdoen. 

Lees ook:

Beeld: Pixabay.com, Bronnen: HLN.be en Omroep Brabant

Laatste nieuws

Zie ook