Uh oh: in deze maanden vragen de meeste mensen een scheiding aan

Merk je dat de laatste tijd er meer relaties op de klippen lopen dan normaal? Dan heeft het misschien wel te maken...

Lees ook

Merk je dat de laatste tijd er meer relaties op de klippen lopen dan normaal? Dan heeft het misschien wel te maken met het feit dat er déze maand de meeste scheidingen worden aangevraagd. Augustus is wat de liefde betreft namelijk niet écht een goede maand.

Ja, je leest het goed: augustus is één van de maanden waarin de meeste mensen ervoor kiezen om niet langer met elkaar door te gaan als we de universiteit van Washington mogen geloven. De andere maand waarin vaker scheidingen worden aangevraagd dan in andere maanden is maart. Maar waarom zijn het precies deze twee maanden waarin relaties vaker op de klippen lopen? Volgens de twee onderzoekers heeft het alles te maken met de vakantie- en feestperiode in de zomer en winter.

De kans is groot dat mensen die periode niet een goed moment vinden om uit elkaar te gaan, omdat de maanden vooral draaien om familie. Maar als die periode niet voldoet aan de verwachtingen die koppels erbij hebben, worden ze gepusht om deze beslissingen te maken. In ieder geval, dat is wat verondersteld wordt. Zo is maart een goede periode om de financiën weer op orde te hebben na de feestdagen en voor augustus geldt dat het lastige deel van de knoop doorhakken en de scheiding in gang zetten achter de rug is voordat de kinderen teruggaan naar school.

Gelukkig is augustus bijna voorbij…

Lees ook:

Beeld: iStock | Bron: Cosmopolitan

 

Laatste nieuws

Zie ook