Schokkend: prins van Brunei heeft tijger als huisdier

Prins Abdul Mateen (25) stelden we al eerder voor als de polo-minnende royal rockster van Brunei. Omdat het altijd n&oac...

Prins Abdul Mateen (25) stelden we al eerder voor als de polo-minnende royal rockster van Brunei. Omdat het altijd nóg decadenter kan, heeft hij nu een tijger als huisdier.

De prins is de 10de zoon van de sultan van Brunei en lijkt niet te worden lastig gevallen met aardse zaken als werk of studie. Zijn leven lijkt één groot decadent Instagrammoment. Waaruit al op te maken viel dat hij van katachtigen houdt, want lange tijd doken zijn poezen – normaal formaat, cypers, siamezen – op als zijn grote liefdes. Maar omdat zoiets als een Scottish Fold blijkbaar te gewoontjes is, is daar sinds kort een tijgerwelpje bijgekomen. Dit lijkt het moment te zijn dan hij zijn nieuwe aanwinst ↓ uitzocht. As you do. 

© Prins Abdul Mateen / Instagram

Tijgervader

© Prins Abdul Mateen / Instagram

Geïnspireerd op de ‘Mother of Dragons’ van ‘Game of Thrones’ postte prins Abdul Mateen deze foto met de woorden ‘Father of Tigers’. Nu is het niet zo dat wij niet ook een beetje smelten van zoveel aaibaarheid, maar het heeft allemaal toch wel erg veel weg van een rijkeluisspeeltje waar het tijgertje nu niet per se beter van wordt, toch?

Slaapmaatje

© Prins Abdul Mateen / Instagram

Het is bovendien een nogal controversiële gezinsuitbreiding want a) tijgers zijn geen huisdieren en b) het Wereldnatuurfonds heeft net opgeroepen om alle ’tigerfarms’ in Azië te sluiten om misbruik en handel op de zwarte markt tegen te gaan. De prins lijkt er lak aan te hebben, zijn babytijger woont niet zelfs in het tijgerpark van zijn vader bij het paleis, maar slaapt gewoon bij hem in bed. 

Kleutertijger

© Prins Abdul Mateen / Instagram

Zijn harige adoptiedochter wordt bovendien steeds groter en lijkt inmiddels al een flinke tijgerkleuter te zijn. “Ze mikt duidelijk op mijn tenen, #datzijngeenworstjes”, aldus de prins bij deze foto. Iets zegt ons dat deze hobby onherroepelijk verkeerd zal aflopen voor een van de betrokken partijen, en misschien wel beide. 

Openingsbeeld © Bandar Seri Begawan / ANP

Laatste nieuws