Koning Willem-Alexander apetrots op olympiërs

De Olympische Spelen zitten er weer op. Ons kleine kikkerlandje heeft acht gouden medailles in de wacht gesleept. Heel N...

De Olympische Spelen zitten er weer op. Ons kleine kikkerlandje heeft acht gouden medailles in de wacht gesleept. Heel Nederland glundert van trots, óók het koningshuis. Koning Willem-Alexander laat een speciale boodschap voor de olympiërs achter op Twitter.

Wát hebben we genoten van de Olympische Spelen. Dat geldt ook voor ons koningshuis. Willem-Alexander, Máxima en de drie prinsesjes trokken veel bekijks in Rio. Ze leefden zó erg mee met met de sportieve successen en teleurstellingen van de Nederlandse olympiërs. De foto’s van de aanmoedigende royals gingen de hele wereld over. Andere royals kwamen niet of heel kort naar de Olympische wedstrijden. Daarom werd er met enige jaloezie naar ons koningshuis gekeken. 

Willem-Alexander werd al liefkozend ‘de juichkoning’ genoemd. “Het enthousiasme en de passie die ze tonen. Prachtig. Zo blijven ze relevant. Ik denk dat het gedrag van jullie koning en koningin aantoont dat ook royals gewoon mensen zijn,” zei de Britse royaltyverslaggever Robert Jobson tegen de Telegraaf. 

Nu de Olympische Spelen achter de rug zijn, laat de koning een speciale boodschap achter voor de olympiërs. “Trots op al onze olympiërs!”, laat Willem-Alexander weten via Twitter. “We verheugen ons op de ontvangst van de medaillewinnaars op Paleis Noordeinde.” De medaillewinnaars zullen woensdag worden ontvangen door de koning en koningin. Daarvoor vindt een huldiging plaats in de Ridderzaal. 

Lees ook: 

Beeld: Getty Images

Laatste nieuws