Is prinses Eugenie nu verloofd of niet?

Grote verwarring rond prinses Eugenie van York (26) en haar vriend Jack Brooksbank (29): ze zouden zich in stilte hebben...

Lees ook

Grote verwarring rond prinses Eugenie van York (26) en haar vriend Jack Brooksbank (29): ze zouden zich in stilte hebben verloofd. Maar toch ook weer niet.

Eugenie’s moeder Sarah Ferguson ontkende de verloving in een officieel statement. Jacks moeder moest haar eigen zoon bellen om te vragen hoe het zat (lekkere communicatieve vaardigheden, Jack!), omdat ze overal in de pers las dat haar zoon zou gaan trouwen met de prinses, iets wat ze liever zelf van hem had gehoord. Maar hoe zit het nu precies? 

Eugenie officieus verloofd

© Tristan Fewings / Getty Images

Volgens vrienden van familie van Jack heeft hij gezegd dat prinses Eugenie en hij ‘een pact hebben gesloten om binnen twee jaar te trouwen’. De afspraak is ongeveer twee weken geleden gemaakt, kort nadat Eugenie’s zus Beatrice brak met haar vriend Dave Clark. Jack zou volgens de Daily Mail Eugenie niet eerder een aanzoek hebben willen doen, om geen extra druk op de relatie van Beatrice te willen leggen. In de relatie van Beatrice en Dave zat weinig schot, maar nu die voorbij is, ligt alles open voor de aanstaande mijnheer en mevrouw Brooksbank-York 

Wie is die Jack?

© Tristan Fewings / Getty Images

Jack komt uit een welgesteld gezin en ging naar een privéschool. Zijn vader werkt als accountant en zijn ouders bezitten een vakantiehuis in Bordeaux. Het enige ‘schandalige’ wat over hem te vinden is, is dat hij op zijn 21ste verjaardag (lang voor hij Eugenie leerde kennen) danste met een naakte stripper. Jack verliet voortijdig de universiteit en werkte zich in de horeca op van barman tot manager van de trendy Mahiki nachtclub, waar prins Harry zich in zijn jongere jaren graag liet vollopen. Zijn ambitie is ooit een keten met gezinspubs te hebben, waar op zondag de klassieke ‘sunday roast’ wordt geserveerd. Zowel hij als Eugenie staan onder vrienden bekend als ‘aardse aanpakkers’.  

Eerst samenwonen

© Chris Jackson / Getty Images

Onderdeel van het pact is dat Jack minder vaak ’s avonds zal werken, zodat ze meer tijd samen kunnen hebben. De verhuizing van Eugenie naar een cottage bij Kensington Palace maakt deel uit van de afspraak. Hier kunnen de tortels in alle rust samenwonen en uitzoeken of ook dat naar wens gaat. Eugenie deelt nu nog een appartement met haar zus Beatrice, hier rechts. Het is logisch dat ze wat meer privacy wil en voor Beatrice is het vast ook prettiger om niet steeds te worden geconfronteerd met de bloeiende relatie van haar zusje, nu ze als ‘single lady’ een doorstart maakt.

Verliefd in Verbiers

© Tristan Fewings / Getty Images

Eugenie en Jack leerden elkaar kennen tijdens een skivakantie in Verbiers, waar ze door wederzijdse vrienden aan elkaar werden voorgesteld. Ze zijn inmiddels zes jaar samen. Volgens de Sunday Express wordt de officiële verloving eind dit jaar al verwacht en gaan ze volgend jaar zomer trouwen. 

Queen is op de hoogte

© Chris Jackson / Getty Images

Eugenie’s ouders prins Andrew en Sarah Ferguson kennen Jack inmiddels goed en noemen hem “een aardige, nuchtere vent”. Jack heeft ook de Queen al ontmoet, die de vriend van haar kleindochter een ’thoroughly nice young man’ noemt, wat een behoorlijke aanbeveling is. Hare Majesteit zou het extra leuk vinden om een royal familiewedding te hebben in hetzelfde jaar als ze haar 70ste huwelijksjubileum met prins Philip hoopt te vieren. Eugenie is achtste in de lijn van troonopvolging en hoeft officieel geen toestemming te vragen aan haar oma. Verwacht wordt dat ze dat uit respect wel zal doen, voor de verloving officieel bekend wordt gemaakt. We hebben wat om naar uit te kijken! 

Openingsbeeld © Heathcliff O’Malley / Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook