Royals in Rio: de finale!

Ze kwamen, ze juichten en ze lieten zich van hun wat minder ingetogen kant zien. Een bloemlezing Royals in Rio, veertien...

Lees ook

Ze kwamen, ze juichten en ze lieten zich van hun wat minder ingetogen kant zien. Een bloemlezing Royals in Rio, veertien dagen voor volk en vaderland (en goud!).

Te beginnen bij koning Willem-Alexander (die er royaal vertrouwen in had) en kroonprinses Amalia die er zekerheidshalve nog een schietgebedje tegenaan gooide. Deze foto is genomen bij de tweede ronde van het Equestrian Jumping team. De koning was ook bij de opening van de Spelen en zijn hele gezin maakte een groot deel van de tweede week mee. Beste TeamNL Fans Ooit.  Wie waren er nog meer? 

Silvia met hangend haar

© Pascal Le Segretain / Getty Images

Koningin Silvia van Zweden zit zo graag perfect in de krul dat haar industriële verbruik van haarlak dat van prinses Beatrix overstijgt. Niet in Rio, daar had ze opeens adorable hangend haar dat het zelfs waagde om een beetje te pluizen. 

Er werd bijgekletst

© Pascal Le Segretain / Getty Images

Prinses Anne en groothertog Henri van Luxemburg begroetten elkaar hartelijk bij het zwemmen in het Olympic Aquatics Stadium en hadden het vervolgens non-stop over paarden.   

Albert ging digitaal

© Pascal Le Segretain / Getty Images

Prins Albert van Monaco is als lid van het Internationaal Olympisch Comité min of meer moreel verplicht om de volledige Spelen uit te zitten. En daar wordt ook een Doorluchtige Hoogheid uiteindelijk een tikje melig van. Dit was tijdens een basketbalwedstrijd tussen Spanje en Brazilië. 

Fred leefde zich uit 

© Pascal Le Segretain / Getty Images

Kroonprins Frederik van Denemarken had een toptijd. In het begin was zijn vrouw Mary er nog bij en gedroeg hij zich voorbeeldig. Toen die na een week naar Kopenhagen vertrok om bij de kinderen te zijn en haar eerste werkbezoeken na de vakantie weer af te leggen, genoot de prins een weekje van zijn vrijheid en liep permanent licht doordrenkt rond. Als hij niet met knappe Deense wielrendames op de foto ging. We hadden geen idee dat vissen ook al een Olympische sport was. 

‘Zo hoog?’

© Pascal Le Segretain / Getty Images

Nog even terug naar onze favoriete supporters. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hadden het druk met hun foons, met meeleven en vooral met gebaren. En verschilden duidelijk van mening over een technisch aspect in het zwembad. Misschien dat de heren volgens Máxima niet hoog genoeg in het water sprongen? 

‘Nee, zó hoog’

© Pascal Le Segretain / Getty Images

We interpreteren het vervolg even zonder enige kennis van zaken, maar volgens ons legt Willem Alexander hier uit dat het niet gaat om hoog in het water sprongen, maar vér, om alvast een voorsprong te hebben. Máxima denkt er het hare van. Maar in die temperaturen toch een smokey eye handhaven: kudos. 

‘En dan diep’

© Pascal Le Segretain / Getty Images

De koning eindigt zijn masterclass aquadynamica met een duikgebaar, Máxima heeft er een hard hoofd in. 

‘Volgens mij toch hoog’

© Pascal Le Segretain / Getty Images

En soms kun je koning zijn en praten als Brugman en heeft je vrouw toch het laatste woord. In het zwembad ging het intussen ook niet lekker. Het stel eindigde in een redelijk synchroon uitgevoerd baalmomentje, de ándere kant van de ↓ gouden medaillekoorts.

© Pascal Le Segretain / Getty Images

 Teamwork

© Lars Baron / Getty Images

Gelukkig viel er ook genoeg te vieren, zoals het goud van Sanne Wevers op de balk. We hebben geen idee wat het A Team hier toont (snoepjes? Speldjes? Mini-medailles?) maar duidelijk is wel dat dat opwinding eraf spat, Máxima precies weet wat het is en Willem-Alexander hier ‘Nog meer troep?’ lijkt te denken. Zoals elke vader van drie dochters dat ongetwijfeld regelmatig denkt. Love de Vita Kin jurk van Máxima: alsof ze rechtstreeks van het zwembad van de Griekse villa komt, toch?

Openingsbeeld © Pascal Le Segretain / Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook