Binnenkijken in het speelhuisje van prinses Estelle

In de tuin van Solliden, de zomerresidentie van de Zweedse Royals, staat het speelhuisje van prinses Estelle. En dat is...

Lees ook

In de tuin van Solliden, de zomerresidentie van de Zweedse Royals, staat het speelhuisje van prinses Estelle. En dat is nu tijdelijk te bezichtigen.

Het huisje is niet van Estelle alleen, maar van alle kleinkinderen van koningin Silvia en koning Carl Gustaf. Zij is echter degene die er het meest mee speelt. Haar nichtje prinses Leonore heeft er geen geduld voor en haar broertje Oscar en neefjes Nicolas en Alexander zijn nog te klein om ervan te genieten. Op dit moment heeft ze de hut met alles erop en eraan dus nog helemaal voor zichzelf. 

Groot poppenhuis

Zweden Speelhuisje Solliden

© ScandinavianRoyals / Twitter

Het huis is een houten hut met retro / trendy gras op het dak. Het is moeilijk voor te stellen, maar ooit, in een tijd dat de royals nog oppermachtig waren, woonde er een tuinman met zijn hele gezin in. Sinds 1948 is het in gebruik als speelhuis. 

Koninklijke knuffel

Zweden speelhuisje Solliden

© ScandinavianRoyals / Twitter

De inrichting is ook nog een tikje 1948, maar voor een speelhuis is het luxe, compleet met stromend water en elektriciteit. Alles is op kinderformaat en iets zegt ons dat het poppenservies rechtstreeks uit het paleis komt. De beer op de bovenste keukenplank is nog van Carl Gustaf geweest. 

Ledikantje als box

Zweden speelhuisje solliden

© ScandinavianRoyals / Twitter

Prinses Estelle is meestal in het keukentje te vinden, maar er is ook een zitkamertje met daarin een kinderledikant. Hier kon de nanny eventueel een kindje in leggen om met de anderen te spelen. Carl Gustaf is de jongste van vijf kinderen en heeft vier zussen: prinsessen Margaretha, Birgitta, Désirée en Christina. De kans is dus het grootste dat hij erin werd geparkeerd. Estelle legt er uitsluitend poppen in. Hieronder zie je mokken waarin ze hun melk kregen. 

Zweden speelhuisje solliden
© ScandinavianRoyals / Twitter

Nóg een huisje

Zweden speelhuisje Paleis Haga

© kungahuset.se

Estelle zit overigens goed in het kinder-onroerend goed, want ze heeft ook een eigen speelhuisje in de tuin van Paleis Haga, waar ze woont met haar ouders, prinses Victoria en prins Daniel. Dat is aanzienlijk kleiner, maar zoals je ziet ↓ is het ook reuze Zweeds.

Zweden speelhuisje Paleis Haga

© kungahuset.se

 

Laatste nieuws

Zie ook