Verrassing: Oranjes in Rio!

Nadat koning Willem-Alexander en koningin Máxima zwemster Ranomi Kromowidjojo met lichte ontzetting hadden zien v...

Lees ook

Nadat koning Willem-Alexander en koningin Máxima zwemster Ranomi Kromowidjojo met lichte ontzetting hadden zien verliezen op de Olympische Spelen in Rio, namen ze geen enkel risico meer.

Ze doken pas weer op bij windsurfer en geheide winnaar Dorian van Rijsselberghe. Die was al zeker van het olympisch goud, zolang hij maar over de finish kwam. En als koninklijke familie wil je toch graag een nationaal juichmomentje meepikken, uiteraard. De prinsessen waren er ook bij, sportief uitgedost in oranje, afgezien van Alexia die als aanstormend fashionista weet dat het ook net even anders kan. Hoeveel trendy scheuren zitten er toch niet in die jeans? 

 

Nederland Oranjes Rio 2016 Sander Koning anp

© Sander Koning / ANP

Het koninklijk gezin was toeschouwer tijdens de afsluitende medalrace van het toernooi in de RS:X-klasse. De race was een soort ereronde voor de 27-jarige Van Rijsselberghe, die zich zoals gezegd vrijdag al had verzekerd van het goud. Na afloop stuurde de Texelaar zijn plank naar de boot met de koninklijke fans, die hem feliciteerden met zijn gouden medaille. Dorian staat hier rechts op het punt om Chef de Mission Maurice Hendriks te huggen. Niet bekend is hoe lang de Oranjes nog in Rio blijven.

Openingsbeeld © Robin Utrecht / ANP

 

 

 

Laatste nieuws

Zie ook