Prins Ernst August is verloofd (en niet met een Yorkie…)

Prins Ernst August (33), hoofd van het Huis van Hannover (de lange jongeman met de gele das rechts), heeft zich verloofd...

Prins Ernst August (33), hoofd van het Huis van Hannover (de lange jongeman met de gele das rechts), heeft zich verloofd met zijn vriendin Ekaterina Malysheva (30), die hij tot nu toe zorgvuldig voor de buitenwereld verborgen hield.

Op vakantie in Griekenland – in royal hotspot Spetses – heeft de prins haar een aanzoek gedaan. Heel klassiek, op één knie –  waarop ze ‘ja’ zei. In de verte hoor je nóg hertogin Sarah Ferguson jammeren om deze gemiste kans voor Beatrice. In Duitsland zijn ze blij met de hippe aanstaande prinses en de prins is ook in zijn nopjes. “Met grote vreugde maken we onze verloving bekend,” aldus Ernst August, die de aankondiging zelf moest doen. Prins Ernst August Sr. droeg in 2004 al zijn taken reeds aan zijn toen nog piepjonge oudste zoon over. Senior is officieel nog altijd getrouwd met prinses Caroline van Monaco

Russisch modepopje

Duitsland Hannover Ekaterina Malysheva

© Back of House

Ekatarina – Katya voor intimi –  is geboren in Rusland en groeide op in Praag. Inmiddels woont ze al twaalf jaar in Londen. “Dat was een hele overgang, want Praag was klein, met Oostblok invloeden en weinig keuze,” zegt ze in Back Of House. “In Londen was zoveel keuze dat ik geen maat kon houden. Het ene moment zag ik eruit als Barbie in een baljapon, de volgende dag was ik hardcore goth.” Dat klinkt heel veelbelovend, in het kader van een spectaculaire bruidsjapon. 

Prinses in spandex?

Hannover Ernst August Jr + vriendin 2016

© Frivolette

Inmiddels heeft Katya haar smaak en stijl gevonden en werkt ze als modeontwerpster en eigenaar van EKAT Suits, ultra trendy catsuits. Die zijn erg populair bij celebs als Sienna Miller en Poppy Delevingne en in de festival / Ibiza scene. Malysheva zou al vijf jaar iets met prins Ernst August hebben, maar werd zes maanden geleden pas met hem in het openbaar gespot. Dat was in Londen, waar ze momenteel een deel van de tijd samenwonen. 

Jawoord zomer 2017

Duitsland Hannover Ernst August Jr

© Slot Marienburg

Het huwelijk zal plaats hebben in de zomer van 2017, in Nedersaksen, de thuisbasis van het Huis van Hannover. Dat in de financiële problemen zit en dus best een sprookjesbruiloft kan gebruiken om toeristen naar Slot Marienburg te lokken. Ziehier een replica van de kroonjuwelen, niet mis, toch? Senior trouwde er ook met de moeder van Ernst August, Chantal Hochuli. Reken op een gastenlijst met royal zwaargewichten, de Hannover hebben hoge connecties. Yay!

Laatste nieuws