Aanstaande keizer Japan draagt een heuptasje (!)

Normaal gesproken zijn de fotomomenten van de Japanse royals per jaar op één hand te tellen. Maar nu er ee...

Lees ook

Normaal gesproken zijn de fotomomenten van de Japanse royals per jaar op één hand te tellen. Maar nu er een troonwissel in aantocht is, wordt alles uit de kast getrokken, zelfs een nieuwe feestdag.

Het lijkt erop dat de Keizerlijke Hofhuishouding zich erbij neer heeft gelegd dat er een nieuwe wind door het paleis in Tokio zal waaien. Kroonprins Naruhito en kroonprinses Masako worden opeens alom gepitcht. Zo waren ze aanwezig bij de ceremonie rond de eerste ‘Yana-no-hi’ (Dag van de Berg, Mountain Day), een nieuwe Nationale Feestdag in Japan. En laat de beoogd troonopvolger nu gek zijn op hiken in de bergen, wat een toeval en een buitenkans! 

Keizerlijk heuptasje

Japan Naruhito en Masako Dag van de berg 11 aug 2016 The Asahim Shimbun

© The Asahi Shimbun / Getty Images

Kroonprins Naruhito was met zijn gezin naar Matsumoto in Nagano gereisd, in een casual ruitje en gewapend met een praktisch heuptasje. Het lijkt hier alsof Masako het ook een beetje een mal ding vindt. We constateren bij dit stel dezelfde magie als we eerder bij de Oranjes, in België en in Spanje hebben gezien. Nu hun bestemming na jaren wachten concreet wordt, spat de energie en het plezier er opeens vanaf. Op zijn ingetogen Japans, dan. Maar toch. Yay.  

Lumberjack, anyone?

Japan Aiko Dag van de berg 11 aug 2016 The Asahi Shimbun

© The Asahi Shimbun / Getty Images

Prinses Aiko was er ook bij. En misschien dat het verbeelding is, ook de puber – die het praktische, maar o-zo oncoole heuptasje wijselijk uit de weg is gegaan – lijkt er iets geanimeerder bij te lopen. Uiteraard wel in een matching ruitje, wat blijkbaar voortaan de look is voor de ‘Dag van de Berg’. We proberen nu ontzettend niet te denken aan de houthakkers van Monty Python… 

Royal bedevaart

Japan Mountain Dau 11 aug 2016 The Asahi Shimbun

© The Asahi Shimbun / Getty Images

Puur omdat het kan en we ons wild verheugen op alles rond de inhuldiging van Naruhito trakteren we je ook nog op een Japanse berg. Dit is de top van de Kitadake, waar het kroonprinselijk gezin de eerste ‘Dag van de Berg’ in de buurt vierde. Bergen spelen in een belangrijke rol in de Japanse cultuur en mythologie. De heiligste berg is Koya-san waar elke zichzelf respecterende Japanner, inclusief de royals, op bedevaart gaan. Een andere bekende heilige berg in Mount Fuji die de incarnatie zou zijn van de geest van de aarde. Vast ook een pelgrimage waard. In een ruitje, uiteraard. 

Laatste nieuws

Zie ook