Dit kledingketen ligt zwaar onder vuur

Als er iets not done is in de mode industrie, dan is het wel het kopiëren van elkaars ontwerpen. Laat dat nu precie...

Lees ook

Als er iets not done is in de mode industrie, dan is het wel het kopiëren van elkaars ontwerpen. Laat dat nu precies de reden zijn waarom het Amerikaanse kledingketen Forever 21 nu zwaar onder vuur ligt. Want Forever 21, het volgende kan eigenlijk écht niet.

Het voordeel van ketens à la Forever 21, Zara en Topshop is dat je er de laatste trends vindt zonder dat je er de designerprijs voor hoeft te betalen. Zo vind je tegenwoordig in ieder high street keten wel een knock off versie van de Chloé Faye tas, maar letterlijk een design overnemen en verkopen in je winkel is iets wat je beter niet kunt doen. Daar kan Forever 21 nu wel van leren, want zij hebben zich wel érg laten inspireren door het label Sporty & Rich.

Forever 21 verkoopt deze trui:

Forever 21

Maar de trui lijkt wel erg op DEZE trui van Sporty & Rich…

De stijl van de sweater is hetzelfde, evenals het lettertype en de plaats van de tekst. Erg toevallig, Forever 21… De ontwerper van Sporty & Rich werd via social media op de hoogte gebracht van het copycat gedrag. In eerste instantie werd er mild gereageerd met een Instagram post en het bijschrift ‘When Forever 21 copies your design (hartje)’ en het ziet ernaar uit dat er verder ook niets aan deze zaak gedaan wordt. Volgens de ontwerper toont het aan dat grote ketens te lui zijn om zelf te ontwerpen. Ondertussen heeft niet alleen Forever 21 het merk gekopieerd en lijkt er ook geen einde aan te komen. Het voelt voor Sporty & Rich in ieder geval niet als een bedreiging, omdat ze erg trouwe fans hebben. Hoe dan ook is het niet netjes om als keten ontwerpen over te nemen.

Lees ook:

Beeld: Forever 21

Laatste nieuws

Zie ook