Een dag in het leven van prinses Eugenie van York

Prinses Eugenie van York (26) staat – beeldschoon – in het septembernummer van Harper's Bazaar en vertelt ui...

Lees ook

Prinses Eugenie van York (26) staat – beeldschoon – in het septembernummer van Harper’s Bazaar en vertelt uitgebreid over haar dagelijkse leven.

Uiteraard is ze heel gewoon gebleven. Zo staat Eugenie elke werkdag op kwart voor zeven op en checkt dan als eerste haar mail, iets waar haar moeder Sarah Ferguson haar preken over geeft: “Ze vindt dat meteen je mail lezen het begin van de dag kan ruïneren.” Met Sarah’s chronische financiële perikelen kunnen we ons daar iets bij voorstellen.

Vervolgens gaat de prinses meteen door naar de sportschool om daar een uurtje te trainen voor ze naar kantoor gaat. Soms sport ze in het park waar ze een soort crossfit afwerkt, op andere dagen gaat ze naar Grace Belgravia, een sportschool waar alleen vrouwen lid van kunnen worden en waar ook Cara Delevingne komt. Het lidmaatschap kost een tranentrekkende 6436 euro per jaar. De jurk die ze hier ↓ draagt is van Alberta Ferretti.

Engeland Eugenie van York harpers bazaar sep 2016

© Harper’s Bazaar

Op weg naar huis doet de prinses boodschappen bij een Waitrose supermarkt (te vergelijken met onze AH), voor ze thuis doucht en zich aankleedt voor haar werk. Eugenie zegt dat ze pas onlangs hakken is gaan dragen voor haar werk, wat ze ‘heel volwassen‘ vindt. “Ik zie mensen hakken dragen in films en vraag me af: ‘Hoe doen ze dat?'” Wat betreft haar kleding heeft ze een voorkeur voor Sandro, Maje, Zara en Topshop. “Mijn eerste gesprek van de dag is vaak met mijn moeder,” zegt ze. ‘Goedemorgen, wat zijn je plannen voor vandaag?’ Of het is met mijn vriend Jack (Brooksband). Of mijn hondje Jack. Ja, mijn vriend en mijn hond hebben dezelfde naam, puur toeval. En de vraag is of je het een gesprek kunt noemen.” Daarmee doelt ze op haar hond, want met haar vriend valt goed te praten. 

 Ik wist dat ik zelf nooit kunstenaar zou kunnen worden

In de auto op weg naar de galerie waar prinses Eugenie fulltime werkt (al zijn ze zeer coulant als het aankomt op haar vrij geven rond royal agendapunten) maakt ze zich op met spullen van ‘genieën’ Charlotte Tilburt en Bobbi Brown. Om negen uur begint ze dan bij Hauser & Wirth aan Savile Row in Londen, waar ze zich bezighoudt met ‘speciale projecten, event-management en contacten met kunstenaars als Mike Kelley, Philip Guston en Lugia Pape. “Ik hield als kind al van kunst,” aldus Eugenie. “Ik wist dat ik zelf nooit kunstenaar zou kunnen worden, maar dit is beslist de branche waarin ik wil werken. Ik vind het heerlijk mijn passie voor kunst met mensen te kunnen delen.”

 

Engeland Eugenie van York Harper's Bazaar 2016 2

© Harper’s Bazaar

Na het werk heeft Eugenie meestal afspraken met familieleden of verplichtingen in het charity-circuit. “We proberen oma en papa (daarmee bedoelt ze de Queen en prins Andrew van York) zoveel mogelijk te steunen, want daar ben je familie voor,” aldus de prinses. “Ik zou niet zonder mijn familie kunnen. Het klinkt klef, maar het is wel zo. Vooral mijn moeder. Zonder haar zou ik geen lastige beslissingen kunnen nemen. En ik zou ook niet zonder mijn honden kunnen.”

Engeland Eugenie van York Harper's Bazaar sept 2016 3

© Harper’s Bazaar

Waarom ze precies boodschappen doet is een raadsel, want meestal dineert ze bij Bocca di Lipo of Palomar in Soho. De zeldzame keren dat ze voor zichzelf kookt, eindigen in bank hangen en buizen. Eugenie’s favoriete series zijn ‘How to get away with murder’, ‘The Walking Dead’ en ‘Outlander’. Daarna gaat ze naar bed, in haar slaapkamer hangen een foto die haar moeder van een olifant nam en een die haar vader op Balmoral schoot. Het is vaak na middernacht voor ze daadwerkelijk slaapt. Afgezien van die sportschool is het helemaal niet zo decadent voor een prinses, toch?

Openingsfoto © Alan Crowhurst / Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook