Round-up Royals in Rio

Nu de Olympische Spelen in Rio lekker op gang zijn gekomen, geven we je een update van wat de royals er allemaal al hebb...

Lees ook

Nu de Olympische Spelen in Rio lekker op gang zijn gekomen, geven we je een update van wat de royals er allemaal al hebben uitgespookt.

Zo leek koning Filip van België liet niet helemaal overtuigd van de goede afloop van de hockeywedstrijd tussen Brazilië en België. Wat volkomen onterecht was want de Rode Hockeyduivels klopten het gastland met 0-12. Dus misschien dat hij zich eerder zorgen maakte over de diplomatieke betrekkingen, na deze nederlaag. What else?   

Koningin Mathilde droeg een lelijk pasje

Belgie Filip Mathilde Rio 2016 Belgische Monarchie

© Belgische Monarchie

Prinses Anne diste Andy Murray

Prins Albert nam vakliteratuur door

Monaco Albert Rio 2016 Fabrice Coffrini GI

© Fabrice Coffrini / Getty Images

De koning maakte een groot gebaar

Nederland Willem-Alexander Rio 2016 openingceremonie PLS GI

© Pascal Le Segretain / Getty Images

Koning Willem-Alexander deed wat hij het beste doet: enthousiasmeren en zijn sporthart laten spreken. Hier omhelst hij in overdrachtelijke zin TeamNL bij de openingsceremonie. En later deed hij ook nog vernuftige oranje-dingetjes, #corebusiness.

Henri van Luxemburg zat het uit

Luxemburg Henri Rio 2016 Cour Grand-Ducale

© Cour Grand-Ducale

Prinses Mary strooide met Lego

Denemarken Mary Rio 2016 Det Danske Kongehus

© Det Danske Kongehus

Kroonprinses Mary deelde cadeautjes uit: 5000 dozen Lego waar 300 Braziliaanse scholen op getrakteerd worden. Ze was ook met kroonprins Frederik bij de ↓  openingsceremonie.

Denemarken Mary en Frederik opening OS Rio 2016 DDK

© Det Danske Kongehus

En poseerde zich suf

 Denemarken Mary Rio met aus team

Voor alle zekerheid had Mary een T-shirt dat voor Denemarken is aangetrokken, want voor het weet heb je thuis een royal rel. Maar aangezien haar roots toch downunder liggen, poseerde ze ook voor vele selfies met Team Australië en omstreken. 

Serieus, ze wist niet van ophouden

Denemarken Mary Rio OS 2016

Naruhito wuifde uit

Japan Naruhito OS Rio 2016

© Atsushi Tomura / Getty Images

Kroonprins Naruhito wuifde het Japanese nationale team voor de Rio 2016 Olympics uit in her Yoyogi National Gymnasium. Vele mensen hadden verwacht dat hij ook naar Rio zou gaan, maar gezien alle abdicatieperikelen van de afgelopen weken, is het begrijpelijk dat hij thuis blijft. Wel zou hij de winnaars tot nu, waaronder Kosuke Hagino die goud won met zwemmen, via een live-verbinding met het Olympisch Dorp feliciteren. Zoals je ziet doet hij het best goed op een scherm. Wordt vervolgd! 

Laatste nieuws

Zie ook