Marco Borsato deelt super persoonlijk bericht

Marco Borsato heeft veel nummer 1-hits op zijn naam staan, maar er is één liedje die er na al die jaren no...

Marco Borsato heeft veel nummer 1-hits op zijn naam staan, maar er is één liedje die er na al die jaren nog steeds uitspringt. ‘Binnen’ is één van de belangrijkste liedjes van de zanger. Op Instagram deelt hij een zeer persoonlijk bericht over de periode dat hij een hit scoorde met ‘Binnen’.

Marco’s carrière is op z’n zachtst gezegd bewogen. Hij kent veel hoogtepunten, maar het ging zeker niet allemaal vanzelf. Dat onthult hij in een persoonlijk bericht op Instagram. De BN’er schrijft over de periode van begin 2000. “We kwamen uit een periode waarin alles wat we aanraakten in goud en platina veranderde en toen kwam het debacle van het millenniumfeest wat we in de Arena zouden doen. Dat mislukte niet een klein beetje maar dat ging echt aan alle kanten helemaal mis. Wat mij wel weer met twee benen op de grond zette. Maar het zet je toch ook een beetje aan het twijfelen. ‘Heeft het publiek me nu verlaten? Zal dit het begin zijn van het einde?'”

De zanger vertelt dat John Ewbank naar hem toe kwam met een nummer waarvan hij in eerste instantie dacht dat het niks voor Marco was. Het liedje heette destijds ‘Driven’ en was in het Engels geschreven. Marco zag wel iets in het nummer, maar vroeg John of hij er een Nederlandse tekst op wilde maken. “Ik vond het zo’n stoer liedje en ik geloofde er in dat dit weleens het geluid kon zijn voor Marco in het jaar 2000. Een cruciaal moment in mijn carrière. Ik heb in het begin veel uptempo liedjes gedaan maar daarna waren het vooral veel ballads. Dit was echt weer een stoer popliedje en daar was ik echt aan toe!”, schrijft hij.

John schreef het liedje in het Nederlands en Marco was meteen verkocht. “Toen we het af hadden klonk het ook zo gaaf dat ik weer vol vertrouwen de toekomst tegemoet ging. Het liedje stond 6 tot 8 weken op 1, dat was voor mij een bevestiging dat het publiek me niet had verlaten. In tegendeel zelfs!”. De zanger laat weten dat ‘Binnen’ één van zijn favoriete nummers is. “Bij ‘Binnen’ horen ook de zwaaiende handen aan het eind waarbij echt iedereen van voor- tot achterin mee doet, dat is iedere keer weer zo’n te gek gezicht! Het is een heerlijk nummer om live te doen en ik denk ook dat ik het de rest van m’n leven zal blijven spelen. Het was het goede liedje op het goede moment”, aldus Marco. 

 Lees ook:

Beeld: ANP foto

Laatste nieuws