Pierre Casiraghi wint in Copa del Rey

Bij de zeilwedstrijd Copa del Rey is Pierre Casiraghi in de prijzen gevallen. Hij kreeg zijn awards uit handen van konin...

Lees ook

Bij de zeilwedstrijd Copa del Rey is Pierre Casiraghi in de prijzen gevallen. Hij kreeg zijn awards uit handen van koning Felipe van Spanje, zeilgek en beschermheer van de wedstrijd.

Grote verrassing was de aanwezigheid van Pierre’s vrouw Beatrice Borromeo. Zij verloor onlangs haar oma, gravin Marta Marzotto, op wie ze dol was. En heeft zich even op de achtergrond gehouden om in alle rust te kunnen rouwen. De prijsuitreiking in Palma de Mallorca was het eerste moment waarop ze weer in het openbaar trad, om haar man te steunen. 

Afscheid van oma

Monaco Marta Marzotto oma Beatrice Borromeo Twitter Bea

© Beatrice Borromeo / Twitter

‘Ciao nonita mia’ schreef Beatrice bij deze foto van Marta, haar moeder aan oma’s kant. Als jong meisje was Marzotto naaister en model. Ze trouwde met graaf Umberto Marzotto, hun oudste dochter Paola is de moeder van Beatrice. Marta overleed na een kort ziekbed. 

Pierre in de prijzen

Monaco Pierre Casiraghi Copa del Rey 2016 Carlos Alvarez GI

© Carlos Alvarez / Getty Images

Pierre, zoon van prinses Caroline van Monaco, won prijzen voor ‘Best Shipowner’ en ‘Beste stuurman’. Het was de eerste keer dat Pierre meedeed, als kapitein van de catamaran GC32 Malizia, een nieuw soort zeilboot die letterlijk over het water vliegt (en de inzittenden drijfnat maakt). Eerder had hij de training tijdelijk gestaakt om bij Beatrice in Milaan te kunnen zijn. Bij terugkeer op Mallorca zei hij nog: “Het gaat goed met Beatrice, maar ze is niet van plan om naar Palma te komen.” 

Beatrice kwam tóch

Monaco Pierre Casiraghi Beatrice Borromeo 2016 Carlos Alvarez GI

© Carlos Alvarez / Getty Images

Beatrice veranderde echter haar plannen. Zoals Pierre haar tijdens de begrafenis van haar oma geen seconde los liet, zo was zij er nu voor hem, om hem toe te kunnen juichen bij het behalen van de mooie prijzen. Het is precies een jaar geleden dat het stel trouwde, achtereenvolgens in het paleis van Monaco en op Isola Bella, een van de eilanden van de Borromeo’s.

Laatste nieuws

Zie ook