Groot nieuws: Willem-Alexander en Máxima gaan weer op staatsbezoek

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima vieren op dit moment vakantie in Griekenland. Als ze eenmaal thuis zij...

Lees ook

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima vieren op dit moment vakantie in Griekenland. Als ze eenmaal thuis zijn kunnen ze de koffers laten staan, in oktober gaat het koningspaar samen op staatsbezoek!

Willem-Alexander en Máxima hebben een lange reis voor de boeg, ze vliegen naar de andere kant van de wereld. Van 31 oktober tot 4 november gaat het koningspaar naar Australië voor een staatsbezoek. Daarna gaan ze vrijwel meteen door naar Nieuw-Zeeland, waar ze van 7 tot en met 9 november zullen zijn. Dat maakte de Rijksvoorlichtingsdienst vandaag bekend. 

Het koningspaar laat hun drie dochters thuis, maar ze hebben wel gezelschap van een andere reisgenoot. Minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken reist mee. Er staan tegelijkertijd economische missies gepland. De koning en koningin bezoeken de landen omdat de gouverneurs-generaal van Australië en van Nieuw-Zeeland hen heeft uitgenodigd om op staatsbezoek te komen. 

Het wordt de tweede keer dat Willem-Alexander en Máxima op staatsbezoek in beide landen zijn. In 2006 bracht het koningspaar ook al een bezoekje aan Australië en Nieuw-Zeeland, waar ze ook privé graag komen. Sterker nog, ze zijn zo dol op Nieuw-Zeeland dat ze er een deel van de huwelijksreis hebben doorgebracht! 

Lees ook: 

Bron: Nu.nl

Laatste nieuws

Zie ook