Fabulous: 5 prachtige looks van jarige Sjeika Mozah

Sjeika Mozah van Qatar, ook bekend als een van de best geklede royals ter wereld, is vandaag jarig, daarom trakteren wij...

Lees ook

Sjeika Mozah van Qatar, ook bekend als een van de best geklede royals ter wereld, is vandaag jarig, daarom trakteren wij op haar 5 mooiste looks.  

Hoe oud La Mozah is geworden, is onbekend. Zelf houdt ze hardnekkig vol van 1959 te zijn, wat zou betekenen dat ze 57 is geworden.  Met het risico op majesteitsschennis wagen wij hieraan te twijfelen. Al is het lastig leeftijdgokken als iemand zich zo rimpelloos laat opvullen. Niet dat haar leeftijd ook maar iets afdoet aan haar status als fashion-icoon. 

1 Gepaste outfit voor elk moment

Qatar Mozah fashion 1

Mozah is niet te beroerd om zich even om te kleden, om voor elke gelegenheid een gepaste outfit te hebben. Zo kan ze arriveren in een beeldig blauw bloemetje, om even later op te duiken in iets vorstelijks voor een representatief werkbezoek. 

2 Ze maakt quirky keuzes

Qatar Mozah fashion 2

Wat sjeika Mozah hier links draagt is vast iets peperduurs, gesponnen door met uitsterven bedreigde zijdenrupsen. Of zoiets. Maar het ziet er toch uit als een nachtpon van dunne joggingstof. We kunnen er naar blíjven kijken. Rechts een cape én een gilet én een zonnebril én een tulband, waarmee ze lak heeft aan het Diana-Vreeland-van-Vogue-adagio “Before leaving the house, always take one accessory off.” En ze komt er nog mee weg ook. 

3 Ze durft te draperen

Qatar Mozah Hamad en Obama foto Witte Huis

© White House

Sjeika Mozah is lekker lang, zelfs naast een amazone als Michelle Obama. En ze durft te draperen: we hebben werkelijk geen idee waar de diverse lagen van deze outfit beginnen, eindigen en aan elkaar vastzitten. Het geeft haar look een vleugje drama, maar dan wél met fashionable choker. Naast Michelle Mozah’s man sjeik Hamad Bin Khalifa Al-Thani en Barack Obama. 

4 Customized álles

Qatar Mozah fashion 3

© Red Carpet Fashion Awards   

Geen ontwerp is heilig voor Mozah. Van het origineel van Valentino (links)  liet ze de hals kuiser maken, de mouwen inkorten en voegde bovendien een riem met extra bling toe. Goed beschouwd is alleen de stof nog te herkennen. Aangezien sjeika Mozah een topklant is die ook nog eens keurig en snel betaalt, heeft geen designer het hart om te zeggen: ‘Blijf van mijn ontwerp af!’ Hoe fashion ze is? Ze kocht onlangs Balmain.

5 Mozah laat ook anderen shinen

Qatar Mozah Maxima Beatrix 2011 - Robin Utrecht ANP

© Robin Utrecht / ANP

Wel weer aardig is dat Mozah bezoekende royals altijd de spotlights gunt. Tijdens het bezoek van Team Oranje aan Qatar in 2011 kleedde ze zich verrassend ingetogen voor het bezoek aan het Katara Opera House in Doha. Zo konden toen nog prinses Maxima en koningin Beatrix ook nog even shinen, #aardig

Zo maak je een Mozah tulband

Bad Hair Day? In deze tutorial wordt uitgelegd hoe je een koninklijke Mozah tulband in stijl maakt. Je hebt er een grote sjaal voor nodig en kunt er desgewenst ook nog een broche op zetten. Voor de echte Mozah-toets zet je die dan niet pal in het midden, maar achteloos aan de zijkant.  

Laatste nieuws

Zie ook