Relatiecrisis bij Noorse royals

Triest nieuws uit Oslo: prinses Märtha Louise en haar man Ari Behn gaan scheiden, zo heeft het Noorse Koninklijk Hu...

Lees ook

Triest nieuws uit Oslo: prinses Märtha Louise en haar man Ari Behn gaan scheiden, zo heeft het Noorse Koninklijk Huis bekend gemaakt.

Märtha Louise en Ari trouwden in 2002 en hebben drie dochters: Maud (13), Leah (11) en Emma (7). Volgens de verklaring hebben de prinses en haar aanstaande ex gedeelde voogdij geregeld en blijven de meisjes naar hun vertrouwde school gaan. Märtha Louise blijft in Lommedalen wonen en houdt ‘Bloksbjerg’ in Hankø, wat royal familiebezit is. Ari Behn is op zoek naar een huis in de buurt. 

‘We woonden al een tijdje apart’

Noorwegen Martha Louise en Ari 2013

© Ragnar Singsaas / Getty Images

“Het leven verloopt niet altijd rimpelloos,” aldus de prinses. “Dat hebben zowel Ari als ik ervaren. Het is overduidelijk dat het leven soms capriolen maakt die we nooit hebben zien aankomen. We woonden al een tijdje apart. We beëindigen ons huwelijk, maar nemen samen de verantwoordelijkheid van het ouderschap over onze kinderen.” 

‘Er is niets meer aan te doen’

Noorwegen Martha Louise en Ari 2002 GI
Caption

“Het is onvoorstelbaar verdrietig voor ons om te ontdekken dat de weg die voor ons ligt niet meer samen belopen zal worden zoals we dat gewend zijn,” aldus prinses Märtha Louise, hier in betere tijden. “We zijn, zoals zoveel overkomt, uit elkaar gegroeid, naar plekken waar we elkaar niet meer als vanouds kunnen vinden. Het is vreselijk om te ervaren dat we daar niets meer aan kunnen doen. We hebben lange tijd van alles geprobeerd en we kunnen niet meer terug naar hoe het ook was, zodat het onmogelijk is om samen door te gaan.” 

‘We zijn ook maar mensen’

Noorwegen Martha Louise PLS GI

© Pascal Le Segretain / Getty Images

“We voelen ons schuldig omdat we niet langer in staat zijn de veilige haven te creëren die onze kinderen verdienen. Maar we hopen en geloven dat we in staat zijn de vriendschap vast te houden in wat nog voor ons ligt,” aldus de altijd optimistische prinses. “We bidden en hopen dat ons rust is gegund in deze moeilijke tijd. Kinderen hebben tijd nodig om zoiets te verwerken, te rouwen en hun evenwicht te hervinden en dat geldt ook voor ons. We zijn ook maar mensen.” 

Reactie koning Harald

Noorwegen Koninklijke Familie 2012 Ragnar Singsaas GI

© Ragnar Singsaas / Getty Images

Koning Harald en koningin Sonja van Noorwegen hebben ook een statement gegeven: “Er zijn veel mensen bij betrokken als een huwelijk stukloopt. Het is pijnlijk en triest, ook voor de naaste betrokkenen. We houden nog altijd van Ari en we zijn dankbaar voor alles wat we als familie samen hebben meegemaakt. We willen een goede relatie met hem houden, ook in de toekomst.” Märtha Louise, Ari en hun dochters staan hier links. 

Laatste nieuws

Zie ook