Help, prinses Leonore is echt niet te houden!

Prinses Leonore van Zweden (2) heeft lak aan koninklijke protocollen. Als ze ergens genoeg van heeft, is ze niet te houd...

Lees ook

Prinses Leonore van Zweden (2) heeft lak aan koninklijke protocollen. Als ze ergens genoeg van heeft, is ze niet te houden en gaat ze er gewoon vandoor.

‘Onopgevoed’, ‘veel softe ouders’, ‘losgeslagen’. Dat was zo’n beetje de toon van de commentaren op de fotosessie van de Zweedse royals, waarbij prinses Leonore eerst de boel op stelten zette en vervolgens gewoon heel hard wegliep. Royaltywatchers zijn inmiddels vertrouwd met de rode vlekken in de nek van haar moeder, prinses Madeleine. En ook haar vader Chris O’Neill is er eerlijk over: “Leonore is altijd bezig, altijd onderweg naar iets. Je hebt ogen in je achterhoofd nodig.’ 

‘Ik wil eraf!’

Zweden Leonore huwelijk CP en Sofia

Persoonlijk zijn we niet zo streng als de critici die vinden dat Madeleine en Chris veel meer moeten opvoeden. Een peuter leeft nu eenmaal in een eigen wereldje. En het is alleen maar hilarisch om te zien hoe ook royals verbeten gaan kijken zenuwachtig worden van een eigenwijs dochtertje. Die echt al heel jong een eigen wil had, kijkt maar hoe ze zich hier los probeert te worstelen uit de armen van haar vader. 

‘Serieus, ik wil er echt af!’

 zweden leonore huwelijk cp en sofia

Doop van broertje Nicolas? Leonore is not bothered. En zoals je ziet ook echt niet te houden. Ze wil op avontuur, een beetje aan bladgoud likken, de tas van haar oma koningin Silvia leeghalen en de echo in de slotkapel testen. Conclusie: ze heeft gezonde longen. 

‘Leuk-leuk-leuk-leuk!’

 Zweden leonore madeleine theepartijtje

Het theepartijtje voor een goed doel was kort na Leonore’s tweede verjaardag en het prinsesje was nog helemaal in de feeststemming, inclusief echte prinsessenjurk. We vermoeden zomaar dat je er niet eens snoep en suiker in hoeft te gooien om haar te laten stuiteren, dit is gewoon Leonore ten voeten uit. 

‘Pak me dan, als je kan!’

Zweden leonore fotosessie zomer 2016

Bij haar eerste bezoek aan haar hertogdom – prinses Leonore is hertogin van Gotland – wist Leonore ook niet hoe snel ze weg moest komen. In plaats van even idyllisch te poseren in een hemels bloeiende weide, trok ze meteen weer een royal sprintje. Prinses Madeleine blijft vast superfit met zo’n dochter. 

‘Let it go, let it gooo!’

Zweden Leonore fotosessie zomer 2016

Kijk, zo wordt een royal fotosessie nog een beetje leuk. Als de hele koninklijke familie op je staat te wachten, dender je opgewekt door bloembedden, maakt een schattige bijna-struikel en checkt even of het er toch goed opstaat bij alle fotografen, #starappeal.  

Gifjes © Danish Royal Family Tumbler

Laatste nieuws

Zie ook