Koppels met een goed seksleven hebben dit gemeen

Wat is toch het geheim achter koppels met een goed seksleven? Schijnbaar hebben ze één ding gemeen, waardo...

Lees ook

Wat is toch het geheim achter koppels met een goed seksleven? Schijnbaar hebben ze één ding gemeen, waardoor hun seksleven immer spannend blijft. Volgens onderzoek is het volgende de reden dat de vonken eraf vliegen bij sommige koppels.

Mensen die al langere tijd bij elkaar zijn én hun seksleven goed weten te houden zorgen daarvoor buiten de slaapkamer. Uit het onderzoek blijkt dat attent zijn en elkaar speciaal laten voelen erg belangrijk is om seksueel naar elkaar te verlangen.

Hoe closer en hoe meer koppels zich op hun gemak voelen bij elkaar, hoe minder ze fysiek tot elkaar aangetrokken zijn. 100 koppels hebben zes weken lang een dagboek bijgehouden waarin ze dagelijks hun seksueel verlangen en responsiviteit van hun partner noteerden. Daarnaast schreven ze op hoe speciaal ze zich voelden. Wat blijkt? Partners die responsief zijn hadden meer zin in seks.

Maar wat houdt het precies in? Het draait er uiteindelijk om dat partners elkaars behoeftes accepteren en begrijpen evenals hen steunen om doelen te behalen. Dit laat zien dat er om elkaar gegeven wordt en dat je van elkaar begrijpt wat de ander nodig heeft. Dat kan al door enkel goed te luisteren naar elkaar. Vervolgens zorgt dit ervoor dat er meer behoefte is om seks met elkaar te hebben én blijft het vuur daardoor branden.

Lees ook:

Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook