7 schoonmaak trucjes die jouw leven makkelijker maken

Iedereen houdt van een schoon huis. Maar schoonmaken is een ander verhaal. Vooral als dingen zoals een aangekoekte magne...

Lees ook

Iedereen houdt van een schoon huis. Maar schoonmaken is een ander verhaal. Vooral als dingen zoals een aangekoekte magnetron en een douchekop niet helemaal schoon te krijgen zijn. Argh! Gelukkig zijn er trucjes die deze vervelende klusjes een stuk makkelijker maken. Kijk maar mee!

1.

Haal vieze geurtjes uit de bank door bakingsoda op de bank te sprenkelen en het vervolgens op de zuigen met de stofzuiger.

2.

Verwijder watervlekken door eroverheen te wrijven met een halve grapefruit met zeezout.

3.

Gebruik een oude sok als stofdoek om je Swiffer. Bespaart je veel geld!

4.

Krijg je die aangekoekte resten niet uit de magnetron? Doe een uitgeperste citroenschil in een bakje met azijn, en zet het bakje voor vijf minuten in de magnetron. Hierdoor komen de aangekoekte resten makkelijker los en is jouw magnetron weer spik en span.

5.

Een vlamverdeler is met aangekoekte resten niet makkelijk om schoon te maken. Met dit trucje wordt het juist heel simpel: doe de vlamverdelers in een afgesloten zak met een laagje ammoniak en laat het nachtje intrekken.

6.

Ventilator in huis die wel een stofbeurt kan gebruiken? Doe een oude kussensloop om een propellor heen en veeg het stof er vervolgens af. Zo voorkom je dat het stof door de kamer dwarrelt.

7.

Krijg je jouw douchekop niet goed schoon? Laat de douchekop een nachtje in een zak met azijn om de resten los te weken.

Lees ook:

Laatste nieuws

Zie ook