Deze royals laten zien dat ze gek zijn op witte jurkjes

Normaal gesproken zijn royals niet al te happig op witte jurkjes. Te bruid, te braaf en echt afkleden doen ze ook niet....

Normaal gesproken zijn royals niet al te happig op witte jurkjes. Te bruid, te braaf en echt afkleden doen ze ook niet. Maar in de zomer? Dan is zo’n oogverblindend japonnetje opeens white-hot.

Koningin Letizia van Spanje droeg bij de XXV Fedepe Awards in Madrid dit beeldje uit de S/S collectie van Carolina Herrera. Het is geen model voor muurbloempjes, maar tot die categorie behoort ze dan ook niet. Letizia combineerde de witte jurk met een paar van haar favoriete slangenleren pumps, want Hare Majesteit heeft een béétje een python-fetisj.

Wit, kuis en zedig

© Julian Parker / Getty Images © Julian Parker / Getty Images

Er is uiteraard geen sprake van een Little White Dress, alle witte japonnetjes zijn de zedigheid zelve. Zo ook het ‘ensemble blanche’ van kroonprinses Mette-Marit, hier met haar man kroonprins Haakon op bezoek in Bergen. Ontwerper onbekend, maar het staat al beter dan haar eerdere experimenten met wit.

Iets te romantisch?

© Julian Parker / Getty Images © Julian Parker / Getty Images

Prinses Märtha Louise overdreef uiteraard weer in haar hang naar sprookjes en romantiek, maar het was wél reuze midzomernachtdroom (oogverblindend wit, uiteraard).

Kanten kleedje van D&G

© Chris Jackson / Getty Images © Chris Jackson / Getty Images

De hertogin van Cambridge droeg wit voor haar Royal Ascot debuut half juni. Het kanten kleedje De jurk was van Dolce & Gabbana à 2.250 euro (shop ‘m hier) en ze droeg er een goudkleurige hoed van Jane Taylor bij. Kate is jammer genoeg dol op kant: waar ze beeldschoon staat met minimalistische chic, maakt haar voorkeur voor broderie & co, liefst in combinatie met ruches of plissés, haar snel tuttig. Maar soit, het was Ascot, het viel keurig binnen de dresscode en het is ook wel weer cool om in een veredelde antieke nachtpon naar een society-evenement te gaan, toch?

Steek je haar op, Kate!

© Getty Images © Getty Images

Ascot was niet Kate’s enige Big White Dress event deze zomer. Voor de uitreiking van de Art Fund Museum of the Year Award aan het Victoria and Albert Museum droeg ze een voor haar doen gewaagde off-white off-the-shoulder japon van Braziliaanse ontwerper Barbara Casasola. Uiteraard verpestte ze de beeldige halslijn door heur haar los te dragen en zo weer eens in haar lokken te verdrinken. Kate en haar haar, dat is nu eenmaal een dingetje.

Maria-Olympia doet ook mee

© Prinses Maria-Olympia / Instagram © Prinses Maria-Olympia / Instagram

Prinses Maria-Olympia van Griekenland, (door)luchtig op Mykonos.

Vic in Ralph Lauren

© Luca Teuchmann / Getty Images © Luca Teuchmann / Getty Images

Kroonprinses Victoria, hier verwikkelt in een royal mini-machtsstrijd met dochter prinses Estelle, droeg op Victoria Dag een simpele witte Ralph Lauren met ruches (€ 2439) langs de hals die ze wat stoerder maakte met een bruine riem en wedges. Waar de kibbelpartij over ging? Victoria wilde Estelle even op de arm nemen om de fotografen een goed shot met hun hoofden op ongeveer gelijke hoogte te gunnen en madam meende veel te groot te zijn om nog op armen te zitten.

Broderie voor België

© Belgische Monarchie / Facebook © Belgische Monarchie / Facebook

Kroonprinses Elisabeth van België tenslotte, leek even te hebben geappt met prinses Alexia over wat ze nu eens kon aantrekken dat zowel cool als koel was voor de zinderende Belgische Nationale Dag. Het werd broderie, helaas zonder jeansjasje, maar desalniettemin zag ze er leuk uit.

You’ve gotta own it

© Julian Parker / Getty Images © Julian Parker / Getty Images

Uit deze foto blijkt maar weer eens dat broderie best een uitdaging is om te dragen. Waar kroonprinses Elisabeth er helemaal in geloofde en er daardoor adorable in uitzag, vond prinses Ingrid-Alexandra van Noorwegen haar broderiejurkje duidelijk het toppunt van stom om over de bloemenkrans nog maar te zwijgen. En dan is de look opeens toch minder koel, euh, cool. Dat is het met wit: you’ve gotta own it.

Fan van koninklijk wit? Shop de jurkjes hieronder:

Laatste nieuws