5 online shopping tips waardoor kleding altijd past

Online shopping is perfect voor vrouwen die amper tijd hebben om zelf een winkel binnen te stappen. Zo kom je toch aan j...

Lees ook

Online shopping is perfect voor vrouwen die amper tijd hebben om zelf een winkel binnen te stappen. Zo kom je toch aan je weekly Zara fix! Alleen is er altijd één probleem bij het bestellen: past de kleding wel? Met de volgende tips kun je daar wél van uitgaan.

1. Meet jezelf op

Pak je meetlint er maar bij, want zo kun je precies meten welke maat je in je winkelmandje moet stoppen. Iedere webshop heeft tegenwoordig een maattabel waardoor je tot op de centimeter kunt bepalen of je nu een 38 of een 40 nodig hebt. Oh, en draag tijdens het opmeten zo min mogelijk (dikke) kleding en geen push-up bh.

2. Hoe valt de kleding?

Als je eerder bij een bepaalde winkel of een bepaald merk hebt besteld weet je waarschijnlijk hoe de kleding valt. Zo weet je dat Zara kleding klein uitvalt en dat H&M over het algemeen true to size is. Indien je het niet weet vermeldt een goede webshop altijd hoe de kleding valt.

3. Petite, tall, curvy

Veel merken en webshops hebben tegenwoordig ook kleding voor kleine, lange en curvy vrouwen. Op die manier is het een stuk langer shoppen als je bijvoorbeeld 1.60 meter bent en moeite hebt om kleding te vinden waarvan de mouwen niet te lang zijn.

4. Kijk naar de stof

Zit er stretch in de kleding of is het zijde? Over het algemeen weet je wel of bepaalde stoffen meerekken of niet. Zo kun je leren items beter niet kleiner kopen, terwijl je een katoenen shirt wel gewoon in je eigen maat kunt bestellen.

5. Weet wat je staat

Tot slot is het handig om te weten welke silhouetten jouw lichaam mooi staan. Misschien flatteert een A-lijn jurk jouw figuur totaal niet en ben je waarschijnlijk hoe dan ook niet blij met het item, ongeacht of je het goed past of niet. Van andere modellen weet je gewoon dat het voor jouw figuur gemaakt is en kun je er bijna niet de mist mee ingaan.

Lees ook:

Laatste nieuws

Zie ook