Dit cadeau geeft de Queen Zara en Mike voor hun 5 jarige huwelijk

Zara en Mike Tindall zijn vandaag 5 jaar getrouwd en zulks levert een cadeautje op van de Queen, die een zwak heeft voor...

Lees ook

Zara en Mike Tindall zijn vandaag 5 jaar getrouwd en zulks levert een cadeautje op van de Queen, die een zwak heeft voor haar stoere oudste kleindochter.

Koningin Elizabeth schenkt familieleden die ze heel graag mag (Fergie heeft er nooit een gekregen…) voor dit soort bescheiden jubilea graag een rozenstruik uit haar prachtige tuin bij Windsor Castle. Zara en Mike krijgen er wel een, die wordt geplant in hun eigen tuin op Gatcombe Park, waar ze een huis hebben op het landgoed van Zara’s moeder, prinses Anne.

Bruid met antieke tiara

© Jeff J. Mitchell / Getty Images © Jeff J. Mitchell / Getty Images

Dat het stel de eerste vijf jaar van hun huwelijk heeft volgemaakt, verrast niemand, want ze zijn aan elkaar verknocht en ze zijn aan elkaar gewaagd. Zara en ex-rugby’er Mike trouwden in Canongate Kirk in Edinburgh, de receptie was in Paleis Holyroodhouse. Zara droeg een japon van Stewart Parvin (een favoriet van de Queen) en de Meander-tiara van haar overoma prinses Alice van Battenberg, nu in het bezit van prinses Anne.

Compleet met doedelzakken

Er werden medailles gewonnen

© David Davies / Getty Images © David Davies / Getty Images

In de vijf jaar dat Zara en Mike getrouwd zijn, is er veel gebeurd. Zo won Zara in 2012 op de Olympische Spelen in Londen zilver als lid van het Britse hippische eventing team en reed mee in de Victory Parade na afloop. “Het is een van de coolste, spannendste dingen die ik ooit heb gedaan en ik ben supertrots op High Kingdom (haar paard) dat hij het zo goed heeft gedaan”, zei ze. Zara heeft overigens alle tijd om haar 5de huwelijksverjaardag te vieren, want ze is niet geselecteerd voor de aanstaande Olympische Spelen in Rio, omdat High Kingdom niet fit is.

Er kwam gezinsuitbreiding
Zara en Mike Tindall baby Mia 2013

Op 17 januari 2014 beviel Zara in het bijzijn van Mike van dochter Mia, 17de in lijn der troonopvolging. Dat ze de eerste foto’s voor 100.000 pond aan Hello! verkochten, zorgde voor lichte irritatie bij overoma Elizabeth, die zich nogal had geërgerd aan de deal die Zara’s broer Peter met het blad had gesloten voor zijn huwelijk: ze laat zich liever niet gebruiken om bladen te verkopen. Maar omdat er in dit geval geen andere royals mee gemoeid waren, zakte de irritatie snel af. Ook omdat ze dol is op Mia. Die heeft het energieke DNA van haar ouders en werd zodra ze kon zitten op een pony gezet. “Sinds ze kan lopen is ze alleen nog maar bezig met weglopen”, aldus Mike. “We blijven er zelf ook heel fit bij.” Hoe fit? Nou, dit ? geeft een aardig beeld.

Mike Tindall en Mia 1

De Koelkast stopte als prof

© Harry Engels / Getty Images © Harry Engels / Getty Images

Na vele blessures – gebroken been, geperforeerde lever – stopte Mike, rugbybijnaam De Koelkast, als prof in 2014, tot grote vreugde van Zara: “Ik ben niet flauw, maar soms kon ik het bijna niet aanzien.” Sindsdien traint Mike een amateurclub en verdient hij zijn geld als brand-ambassadeur voor bedrijven. “Ik was eraan toe”, zei hij over stoppen als prof. “Het is een zware sport, ik heb een kind, dan moet je je verantwoordelijkheid nemen.”

Er werd sportief gezwoegd

© Nigel Roddis / Getty Images © Nigel Roddis / Getty Images

Mike mag dan niet meer professioneel rugby’en, hij is nog superfit en doet voor de lol activiteiten als de Artemis Great Kindrochit Quadrathlon in Loch Tay te Schotland. Dat komt neer op achtereenvolgens 0,8 mijl zwemmen, 15 mijl rennen door de bergen, 7 mijl kajakken en als toetje nog eens 34 mijl fietsen. En daarna had hij toch nog de kracht om dochter Mia vast te houden, #FitGuy!

Close met de royals

© WPA Pool / Getty Images © WPA Pool / Getty Images

Zara kreeg bij haar geboorte geen titel. Prinses Anne had aan haar tante Margaret gezien hoe beperkend het leven van een B-royals is en had ook zelf ervaring met eerste reserve zijn, na kroonprins Charles. Ze noemde het ‘geen onverdeeld genoegen’, ging ervan uit dat de opvolging via Charles zou worden geregeld en liet haar kinderen opgroeien als gewone burgers, “om ze een zo normaal mogelijk leven te gunnen”. Dat hebben ze, zij het met bijzondere familie-uitjes, zoals Ascot, balkonwuiven tijdens Trooping The Colour én feestjes met de Queen en andere Windsors.

Laatste nieuws

Zie ook