Prins George ligt wéér zwaar onder vuur

Arme prins George... Er was al veel kritiek op de foto waarop hij zijn hond een roomijsje voerde, maar daar houdt het ni...

Lees ook

Arme prins George… Er was al veel kritiek op de foto waarop hij zijn hond een roomijsje voerde, maar daar houdt het niet op. Het prinsje is online aangevallen door een manager van de British Council. De driejarige George is zelfs uitgescholden voor ‘f****** d***head.’ 

Britten zijn woest op Angela Gibbins, die zich negatief heeft uitgelaten over het prinsje op Facebook. Angela heeft geen goed woord over voor George. Ze heeft kritiek op zijn ‘witte privileges’. “Die brutale glimlach is de (al vergrendelde) aangeboren wetenschap dat hij koninklijk, rijk en bevoordeeld is en nooit enkele moeilijkheden of ellende in zijn leven zal kennen,” schrijft ze.

Angela is werkzaam bij de British Council. Dit is een overheidsinstantie die de Britse cultuur promoot in meer dan honderd landen. De vrouw krijg jaarlijks 80.000 pond betaald door de overheid. Maar ze is het totaal niet eens met het Britse koningshuis en hun voorrechten. Ze haalt fel uit naar prins George, omdat hij ‘van ons geld leeft’. Ook reageert ze op een foto van George met “Ik weet dat hij maar twee jaar oud is, maar Prins George lijkt al op een f****** d***head.”

De vrouw krijgt na haar uitlatingen veel kritiek over zich heen. Velen vinden het niet kunnen dat ze een driejarige uitscheldt. De British Council verdedigt zich door te zeggen dat de uitspraak is gedaan op een privé-account en dus niks met de instantie te maken heeft. De kwestie wordt nu door hen onderzocht.

Lees ook:

Bron: Dailymail.co.uk

Laatste nieuws

Zie ook