Onthuld: de geheime signalen die Queen Elizabeth afgeeft met haar handtas

Queen Elizabeth en haar handtas: ze zijn onafscheidelijk. Waar de koningin ook komt, haar handtas gaat altijd mee. Zelfs...

Queen Elizabeth en haar handtas: ze zijn onafscheidelijk. Waar de koningin ook komt, haar handtas gaat altijd mee. Zelfs als ze gewoon thuis is draagt ze haar geliefde tas bij zich. En dat is niet zonder reden. De Queen geeft er namelijk signalen mee af aan haar personeel. 

Die handtas is dus niet alleen praktisch om spullen mee te nemen en onderdeel van haar look, maar het heeft dus ook een andere functie. Volgens Raymond Fullager, een kenner van het Britse koningshuis, geeft de Queen met haar handtas maar liefst 23 verschillende signalen af aan haar personeel. Omdat het niet echt chic staat als Elizabeth constant bevelen in het openbaar geeft, is de handtas-etiquette ontwikkeld.

De Queen is niet graag verveeld en daar zijn de meeste signalen dan ook een oplossing voor. Mocht je ooit de eer hebben om Queen Elizabeth te ontmoeten, dan mag je hopen dat ze één van de volgende signalen niet afgeeft:

  1.  Ze zet haar handtas op de tafel
    De Queen verveelt zich tijdens een diner en wenst dat het etentje over vijf minuten eindigt.
  2. Ze zet haar handtas op de grond
    Elizabeth verveelt zich tijdens het gesprek en wil zo snel mogelijk gered worden door haar personeel. Een personeelslid spreekt de koningin aan met een excuus om het gesprek te kunnen beëindigen.
  3. Ze pakt haar handtas over van hand naar hand
    Ook geen goed teken. Dit betekent eveneens dat de Queen er genoeg van heeft en ze graag door wilt gaan. Dit signaal is iets minder dringend dan de handtas op de grond.

Je moet één ding onthouden: als haar handtas aan haar linkerarm bungelt dan zit je goed!

Lees ook:

Bron: People.com

Laatste nieuws