Prinses Tessy rukt op, Luxemburg in shock

Opeens is prinses Tessy van Luxemburg (30) all over the place, het keurige Luxemburg is in shock over deze royal die sti...

Lees ook

Opeens is prinses Tessy van Luxemburg (30) all over the place, het keurige Luxemburg is in shock over deze royal die stiekem de show steelt, #paleisrevolutie.

Alsof Luxemburg niet al genoeg te stellen heeft met de kuren van Maria Teresa en de stylingproblemen van kroonprinses Stephanie is er nu een nieuw relletje bij. Prinses Tessy timmert sinds kort leuk aan de weg en wordt internationaal steeds bekender. Ze spiegelt zich aan rolmodellen als haar tantes Mabel (met wie ze in Zuid-Afrika was) en Máxima en dreigt zo de andere dames Nassau te overschaduwen. En dat is toch wel een petit problème, zij het niet voor Tessy.

Lang geen prinses…

Lange tijd was Tessy de Luxemburgse korporaal waar prins Louis van Luxemburg als een blok voor viel: het stel kreeg piepjong en ongetrouwd in 2006 prins Gabriel. Hoewel ze datzelfde jaar alsnog trouwden en samen in 2007 Noah erbij kregen, werd Tessy pas in 2009 door haar schoonvader groothertog Henri verheven tot Koninklijke Hoogheid. Het gezin woonde in Amerika waar zowel Tessy als Louis studeerden en verkaste later naar Londen, ook al voor studies.

Een en al ambitie

© Pascal Le Segretain / Getty Images © Pascal Le Segretain / Getty Images

Tessy (links zwager Sebastien, rechts echtgenoot Louis) behaalde in 2014 haar Bachelor in Kunst in Internationale Relaties, deed een minor in Onderwijs en Psychologie en is momenteel bezig met haar Master’s in Internationale Studies en Diplomatie, naast haar baan als directeur van een bedrijf in data-analyse. Pittige tante, dus, die samen met haar man ook nog eens zonder nanny’s hun twee zonen opvoedt, ‘global advocate’ voor jonge vrouwen en adolescente meisjes bij UNAIDS is en een hoge functie heeft bij Chatham House, een denktank die zich bezighoudt met internationale gezondheid en veiligheid, en de Queen als beschermvrouw heeft.

Huiswerk maken

Daarnaast richtte Tessy haar eigen NGO opgericht: Professors Without Borders, een stichting die dankzij de medewerking van academische vrijwilligers kortdurende cursussen geeft aan studenten in opkomende markten. Hiervoor zit de prinses momenteel in Sierra Leone, volgend jaar wil ze uitbreiden naar andere delen van Afrika en het Midden- Oosten.

Luxemburg is… verrast

© Court Grand-Ducale © Cour Grand-Ducale

In Luxemburg in het algemeen (en in het paleis in het bijzonder) staat men te kijken van zoveel dadendrang. Vooral omdat de andere royals dames er een beetje flets bij afsteken. Groothertogin Maria Teresa (1e rij, 3de van links) is op zich best populair, die weet haar huidige imagoprobleem vast wel weg te poetsen. En prinses Claire (2e rij, 3e van rechts) redt zich ook wel, zwanger van haar tweede met de wijnboerderij die ze met haar man prins Felix runt.

En nu, Stéphanie?

© Cour Grand-Ducale © Cour Grand-Ducale

In vergelijking met haar schoonzus Tessy steekt prinses Alexandra (2e van rechts) echter wel erg vaag / stuurloos / gemakzuchtig af. En ook erfgroothertogin (zeg maar kroonprinses, ze staat 4de van rechts) Stéphanie (32), die toch eigenlijk de ster van de familie zou moeten zijn, komt ondanks haar eigen gravinnentitel en zes jaar onder de Luxemburgse royals nog niet erg uit de verf. Ze heeft in de vier jaar dat ze nu getrouwd is voor zover bekend zelfs nog niet eens in haar eentje een werkbezoek afgelegd. Qua moderne royals die zichzelf kunnen redden en intussen ook nog iets goeds doen, zijn we in dit geval echt Totally Team Tessy!

Laatste nieuws

Zie ook