Prinses Charlene vreest zikavirus en blijft thuis

Prinses Charlene van Monaco gaat niet naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. “Ze maakt zich zorgen over de gezondh...

Lees ook

Prinses Charlene van Monaco gaat niet naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. “Ze maakt zich zorgen over de gezondheidsrisico’s”, zei haar man, prins Albert van Monaco, tegen People.

“Wat ze heeft gehoord en gelezen over het zikavirus zint haar niet,” voegde de prins eraan toe. Ook Albert maakt zich zorgen over de gezondheidsrisico’s in Brazilië en gaat maar een paar dagen naar Rio. “Natuurlijk maak ik me zorgen. Iedereen die gaat, atleet of toerist, moet zich zorgen maken.” Albert heeft het onder meer over het naar verluidt vervuilde water waarop de windsurfers en zeilers aan de bak moeten. Eerder lieten ook prins William en hertogin Kate weten niet naar Rio te gaan, vanwege het virus.

Grenzen aan de Olympische gedachte

Albert en Charlene hebben heel wat Olympische Spelen bezocht. Bovendien hebben ze beiden deelgenomen. Charlene maakte in 2000 deel uit van de Zuid-Afrikaanse zwemploeg, Albert nam meermaals deel aan het bobsleeën. De prins is bovendien lid van het Internationaal Olympisch Comité. Los van de gezondheidsrisico’s heeft Charlene nog een reden om niet naar Rio te gaan: de negentien maanden oude tweeling Jacques en Gabriella. “Ze wil niet zo lang gescheiden zijn van de kinderen,” aldus Albert. “En ze zijn nog te jong om mee te nemen.”

Laatste nieuws

Zie ook