Kate en William bij zeilrace: ahoy matey!

Zee, wind, zeilrace, heel veel ahoy matey's en spetters, dat was kort samengevat het bezoek van prins William en hertogi...

Zee, wind, zeilrace, heel veel ahoy matey’s en spetters, dat was kort samengevat het bezoek van prins William en hertogin Kate aan Portsmouth.

De hertog en hertogin van Cambridge – altijd op haar best als ze iets sportiefs kan doen – bezochten het hoofdkwartier van de America’s Cup van Ben Ainslie, waar ze beiden fan van zijn. Ze voeren mee op een testboot en William verklapte dat zijn zoon, prins George “veel te veel cadeautjes” had gekregen voor zijn derde verjaardag en “hartstikke verwend” was: “Ik zeg niet wat hij allemaal heeft gekregen, het was veel te veel. Maar boten boeien hem nog niet zo.” George zat dus gewoon lekker thuis te spelen met zijn nieuwe stuff.

Wind speelde Kate parten

© Chris Jackson / Getty Images © Chris Jackson / Getty Images

Fervent zeiler Kate is beschermvrouw van The 1851 Trust, een stichting die verbonden is aan het Land Rover Bar team waarmee Ainslie meedoet aan de America’s Cup. In die hoedanigheid ontmoette ze kinderen die met het team hadden mogen zeilen, waaronder deze jongeman. De wind speelde de koninklijke krullen nogal parten, later bond ze haar haar wijselijk in een paardenstaart.

Waarom niet naar Rio?

© Kensington Palace © Kensington Palace

William en Kate zullen de Olympische Spelen in Rio in het algemeen en de Olympische zeilers in het bijzonder niet bezoeken ‘uit vrees voor het zikavirus’. Je zou háást denken dat Kate weer…

Koninklijke standaard

Het was een officiële bedoening, voor hun tochtje op zee werd zowaar de koninklijke standaard in de mast gehesen.

Royal sneakers

© Kensington Palace © Kensington Palace

Kate begon de dag op haar favoriete beige wedges, maar ruilde die om voor sneakers onder haar zwarte jeans. William droeg nogal opvallende rode sneakers. We zijn er nog niet uit wat we hier van vinden: hot or not?

Laatste nieuws