Krijgt Pippa dan toch een titel?

Girl got it made! Pippa Middleton (32) heeft zich niet alleen verloofd met 'terribly rich' hedgefunder James Matthews, e...

Lees ook

Girl got it made! Pippa Middleton (32) heeft zich niet alleen verloofd met ’terribly rich’ hedgefunder James Matthews, er gloort ook een titel in de toekomst (*moeder Carole doet rondedansje*).

En wij maar denken dat de Matthews’jes net zulke selfmade miljonairs als de Middletons waren. Volgens de Daily Express is James daarnaast de zoon van een Schotse Laird (een soort Schotse baron). Dat betekent dat ze in de toekomst Lady Glen Affric zal worden, met een landgoed van 40 km² om beeldig op te flaneren en jachtpartijen te organiseren. Oké, haar zus hertogin Kate wordt ooit koningin van het hele Verenigd Koninkrijk, maar wij zouden onze neus niet optrekken voor zo’n landgoed in wonderschoon Schotland. Hoe Lady Edith in ‘Dowton Abbey’ is deze plottwist?!

Monarch of the Glen

© Glen Affric Estate
© Glen Affric Estate

Hoe zit het precies? Vader David Matthews, een voormalig monteur, is zoals gezegd de Laird of Glen Affric en bezit sinds 2008 een historisch kasteel op een kwartiertje rijden van Loch Ness in de Schotse Hooglanden. Pippa’s verloofde James erft de titel te zijner tijd, tot het zover is mag La Middleton zich na haar huwelijk Mrs. Matthews of Glen Affric the Younger noemen, als echtgenote van de erfgenaam. De titel is overigens vooral ceremonieel en hoorde bij de aankoop van het kasteel, want zo gaan die dingen tegenwoordig.

Een eigen Schotse ruit!

© Glen Affric Estate
© Glen Affric Estate

De Glen Affrics hebben zelfs hun eigen Schotse ruit, die rood en groen is en vast enorm vloekt bij Pippa’s voorkeur voor overdoses zelfbruiner. In de 19de eeuw verbleef koningin Mary, de oma van de Queen, in het kasteel. En James, chief executive van de Londense Eden Rock Capital Management Group, blijkt ook nog eens op Eton College te hebben gezeten, net als Pippa’s zwager prins William en prins Harry. Serieus, dit is royalty-adjacent, nu moet Carole Middleton alleen nog zoon James aan een leuke lady zien te koppelen en dan zijn al haar ambitieuze dromen uitgekomen.

Pippa’s a.s. uitzicht

© Glen Affric Estate
© Glen Affric Estate

Laatste nieuws

Zie ook