Zara ligt om de volgende reden zwaar onder vuur

Als je op zoek bent naar on trend kledingstukken waar geen designer prijskaartje aanhangt dan weet je dat je bij Zara mo...

Lees ook

Als je op zoek bent naar on trend kledingstukken waar geen designer prijskaartje aanhangt dan weet je dat je bij Zara moet zijn. Maar onder het mom ‘beter goed gejat dan slecht bedacht’ ligt de keten nu wel zwaar onder vuur en het ziet er niet heel goed voor hen uit…

Dat Zara een geweldige winkel is, is niet discussie waardig. Je kunt er terecht voor goede kledingstukken voor een redelijke prijs. Zo kun je een op Givenchy/Chloé/noteer hier een willekeurige designer-geïnspireerd item kopen voor veel minder geld en dat lijkt ook wel de kracht van deze keten te zijn. Al blijft het echter een kwestie van tijd totdat iemand opstaat tegen het kopieergedrag. Zo heeft Zara onlangs ontwerpen van Tuesday Bassen ongeveer 1-op-1 overgenomen.

Tuesday Bassen is het natuurlijk ook opgevallen dat deze designs erg lijken op haar eigen ontwerpen en noemt het zelfs diefstal. Oordeel zelf:

Ze laat weten dat ze het gevecht met Zara aangaat, maar het lijkt een dure grap te worden. Ze is enkel al 2000 dollar aan advocaatkosten kwijt om überhaupt een brief van Zara terug te krijgen. Maar eerlijk: heel netjes is dit zeker niet van Zara en als ze bepaalde designs willen gebruiken moeten ze daar gewoon voor betalen.

Lees ook:

Laatste nieuws

Zie ook