6 tips om beter te slapen tijdens een warme zomernacht

Zo dat was best een warme week. En waarschijnlijk heb jij ook niet al te best geslapen door die hoge temperaturen. Voord...

Lees ook

Zo dat was best een warme week. En waarschijnlijk heb jij ook niet al te best geslapen door die hoge temperaturen. Voordeel van dit weer is dat we eindelijk in onze zomerkleding naar buiten konden en de jas toch echt achterwege konden laten. Nadeel: de hitte en de warme nachten. Met deze tips gaat het slapen in ieder geval een stukje makkelijker!

1. Douche met lauwwarm water

Met lauwwarm water koelt je lichaam precies genoeg af en dan val je sneller in slaap. Douche je te koud, dan moet je lichaam weer werken om op je lichaamstemperatuur te komen. En ook al voelt het lekkerder aan, in bed heb je meer profijt van een lauwwarme douche.

2. Maak je ventilator koel

Je hebt waarschijnlijk net als de meeste mensen gewoon een ventilator naast je bed staan. Deze verplaatst de warme lucht alleen maar. Gelukkig kan je met deze hack ervoor zorgen dat je ventilator wat meer koele lucht naar je toe blaast:

  • Vul een paar plastic flesjes voor de helft met water;
  • Vries ze in;
  • Plaatst de bevroren flesjes voor de ventilator en blowen maar.

Et voilà, je hebt weer koele lucht.

3. Slaap onder katoen

Check je de stof van je beddengoed wel? Wol geeft veel warmte af, dus dat wil je liever niet. En heb je wel een zomerdeken? Zo niet: slaap dan alleen onder een laken.

Is dat nog steeds te warm? Als je vriezer nog niet te vol ligt met ijs, kun je je laken hier overdag in leggen. Dan lig je in ieder geval de eerste minuten lekker fris.

4. Sluit ramen en deuren

Als het buiten warmer is dan binnen: sluit je ramen en deuren. Zet pas ’s avonds alles weer wagenwijd open. Dan is het buiten koeler en kun je het huis laten luchten met dat meer dan welkome briesje.

 

5. Draai je kussen om

Je kussens houden warmte vast. En als je ze om de zoveel tijd omdraait of rouleert, dan houd je je hoofd net wat koeler.

 

6. Plaats een nat washandje op je hoofd

Niks lekkerder dan een nat washandje op je voorhoofd leggen (of op je pols) om even af te koelen. Werkt ook prima op je buik of benen. Zo slaap je met deze hitte net wat ‘chiller’.

Meer slapen?

Bron: Grazia.nl

Laatste nieuws

Zie ook