Dit moet je eten om je huid te beschermen tegen de zon

Als je vandaag van de zon gaat genieten: vergeet je niet in te smeren! Maar wist je dat er ook voedsel is wat je huid ex...

Lees ook

Als je vandaag van de zon gaat genieten: vergeet je niet in te smeren! Maar wist je dat er ook voedsel is wat je huid extra zonwerend maakt? Déze voedingsmiddelen beschermen je van binnenuit tegen UV-beschadiging, aldus Happy in Shape auteur Shardey.

1. Tomaten

Tomaten zijn een geweldige bron van lycopeen: een antioxidant dat je huid beschermt tegen UV-beschadiging. Vooral tomatenpasta, tomatenpuree en andere gekookte tomaatproducten barsten ervan. Probeer tomaten altijd te combineren met gezonde vetten, zoals rauwe olijfolie, om er optimaal van te profiteren. Je vindt lycopeen ook in guave, papaya, watermeloen en rode grapefruit.

2. Zoete aardappelen

Zoete aardappelen bevatten veel bètacaroteen, en laat die stof je nu goed beschermen tegen zonnebrand. Je vindt deze stof ook in wortels, pompoen, mango, papaya en donkergroene bladgroenten. (TIP: wist je dat je hele lekkere frieten van zoete aardappel en wortel kunt maken? Het recept staat op Happy in Shape.)

3. Cacao

Dankzij flavonoïden beschermt cacao je huid tegen UV-straling. Ga wel voor biologische pure chocolade (minstens 80% cacao, hoe puurder, hoe beter!).

4. Groene thee

Groene thee is een bron van catechines: een groep stoffen met antioxidante werking die je lichaam beschermen tegen huidkanker. Wil je het helemaal goed doen, kies van voor cafeïnevrije groene thee.

5. Citrusvruchten met amandelen

De truc is om voeding die rijk is aan vitamine C (citrusvruchten en groene bladgroenten) te combineren met voeding die rijk is aan vitamine E (amandelen en rauwe zaden). Afzonderlijk zijn deze voedingsmiddelen al goed voor je huid, maar samen beschermen ze je huid net nog wat beter tegen de zon.

Lees ook:

Bron: Happy in Shape

Laatste nieuws

Zie ook