Verbrand? Met DEZE trucjes ben je zo van de roodheid af

Het is heel verleidelijk om deze dagen iets te lang in de zon te zitten. En je zou eigenlijk toch wel elke keer jezelf i...

Lees ook

Het is heel verleidelijk om deze dagen iets te lang in de zon te zitten. En je zou eigenlijk toch wel elke keer jezelf in moeten smeren, maar soms schiet dat erbij in. Daar kan je best rood van worden (en dat kan vrij pijnlijk zijn). Gelukkig zijn er een aantal trucjes die de pijn en roodheid direct kunnen verzachten.

Kleine tip vooraf: drink veel water met dit weer. Dat zorgt ervoor dat je huid gehydrateerd blijft. Je verliest veel vocht op dagen dat het warm is en vocht heeft je lichaam nodig om zichzelf af te koelen. En zorg dat je jezelf elke twee uur insmeert (en minstens 30 minuten voordat je naar buiten gaat), vooral wanneer deze op z’n sterkst is (en dat is al vanaf 10 uur ’s ochtends!). Voorkomen is beter dan genezen.

Toch een beetje verbrand? Doe dan het volgende:

1. Bosbessen-yoghurt mix

Men neme één kopje rijpe bosvruchten (denk aan frambozen, aardbeien en bramen) en één kopje yoghurt.

  • Prak het fruit en meng het vervolgens met de yoghurt
  • Smeer een gedeelte van dit mengsel op je huid en zet de rest weer in de koelkast voor later gebruik

Waarom helpen bosvruchten? Bosvruchten bevatten een grote hoeveelheid ellaginezuur. Dat is een soort van antioxidant dat de huidcellen beschermt tegen UV-stralen. De yoghurt voeg je toe vanwege de melkeiwitten, die verzachten de verbrande huid.

2. Lauwwarme douche

Maar niet koud! Zorg dat je een lauwwarme douche neemt om je lichaamstemperatuur weer een beetje normaal te krijgen. Voel je je na de douche nog steeds een beetje overhit? Maak dan wat handdoeken nat en leg die op je huid. Het is wel raadzaam om even geen zeep of douchegel te gebruiken. Daar wordt je huid alleen maar droger van en vervellen willen we zo lang mogelijk uitstellen natuurlijk.

3. Aloë vera

Aloë vera heeft een kalmerende en herstellende werking op de huid. Je kunt het beste een cooling gel gebruiken (bijvoorbeeld de soothing aloë gel van Australian Gold) of een crème met aloë vera als basisingrediënt, dat verlicht vrijwel direct.

4. Appelazijn

Ook appelazijn werkt verzachtend en voedt de huid meteen. Giet een beetje op een washandje en dep het zachtjes over je verbrande plekken.

5. Draag wijde kleding

Hoe strakker de outfit, hoe meer je het gevoel hebt dat het over je huid schuurt. Dat verlicht dat brandgevoel dus niet. Het is handiger om even lekker wat losse en wijde kleding aan te trekken. Dan kan je huid ook wat beter ademen en herstellen.

6. Pijnstillers

Die heb je vast ook in huis! Deze helpen om de roodheid, zwelling en pijn te verminderen. Neem er 1 à 2.

8. Kamille

Kamille kalmeert de huid. Als je dus een potje kamille thee laat trekken en deze laat afkoelen, kan je hier wat watjes ingooien. Laat de gekoelde kamillethee hier goed op intrekken! Deze watjes doe je daarna op je verbrande huid en je zult zien dat die meteen stukken minder gaat trekken. Groene en muntthee hebben hetzelfde effect.

9. Komkommer

Komkommer bevat vocht. Als je dat op je huid legt, zul je merken dat je huid het meteen opneemt. Dan maar een salade zonder komkommer!

Dus mocht je dit weekend iets te lang op het terras blijven zitten? Deze tips brengen je in ieder geval wat verkoeling.

Lees ook:

Bron: Grazia.nl

Laatste nieuws

Zie ook