Schattig: het jaar van jarige prins George (3)

Feest bij de Cambridge'jes, want royal oogappel, helikopterliefhebber en aanstaande koning prins George viert vandaag zi...

Lees ook

Feest bij de Cambridge’jes, want royal oogappel, helikopterliefhebber en aanstaande koning prins George viert vandaag zijn 3e verjaardag. Wat spookte hij het afgelopen jaar allemaal uit?

In een jaar tijd is prins George van Cambridge van een schattige dreumes uitgegroeid tot een pittige peuter. Wat weten we zoals van hem? Hij is dol op zijn ouders én zijn nanny Maria. Hij gaat er vaak alleen met zijn moeder op uit om zijn tomeloze energie een beetje kwijt te raken. Hij is fan van alles met wielen en wieken, van trucks en tractors tot de helikopters waar zijn vader in vliegt. En als hij het niet naar zijn zin heeft, dan zullen zijn aanstaande onderdanen dat weten ook. Het jaar van George, in zijn mooiste foto’s.

George werd Big Brother

© Chris Jackson / Getty Images © Chris Jackson / Getty Images

In mei vorig jaar kreeg George gezelschap van prinses Charlotte, zijn jongere zusje. De concurrentie hakte er naar verluidt stevig in, maar George revancheerde zich tijdens haar doop door te laten zien dat baby’s maar suf zijn en peuters stoer. Als je ‘Bring it on!’ kunt uitstralen in een gesmokte geborduurde bloes, dan ben je cool.

Hij ging naar de crèche

© The British Monarchy © The British Monarchy

In januari ging hij voor het eerst naar Westacre Monteressi School, gewapend met een nieuwe rugzak. Westacre Monteressi ligt vlak bij Anmer Hall, waar prins William en hertogin Kate momenteel wonen. De school kost 5,50 euro per uur – of 33 euro per dag, wat een koopje is in vergelijking met Londense peuterscholen.

Hij poseerde voor een kerstfoto

© The British Monarchy © The British Monarchy

Deze foto werd eind november 2015 genomen. Het is veelbelovend dat George ook zelf zijn lachen amper kan inhouden om het feit dat hij hardnekkig wordt opgetuigd als Little Lord Fauntleroy voor zijn officiële portretten.

George ging op wintersport

© The British Monarchy © The British Monarchy

Voor zijn eerste wintersport én sneeuw werd George door zijn ouders in maart getrakteerd op een paar dagen in de Franse Alpen.

Hij stond op een opstapje

© The British Monarchy © The British Monarchy

In april poseerde George met alle andere über-Windsors voor een postzegel ter ere van de 90ste verjaardag van zijn overoma, de Queen. Die is het huidige staatshoofd, eerstvolgende is George’s opa prins Charles (links) en dan zijn vader prins William. Gezien het ijzersterke royal DNA zal George pas aan het einde van deze eeuw aan de beurt zijn, qua kroon en troon.

George ontving Obama (in pyjama)

© The White House © The White House

Wat draag je als je de president van de Verenigde Staten en zijn vrouw Michelle ontvangt? Als peuter van de wereld doe je dat in je pyjama, pantoffels en kamerjas, want waarom ook niet? Bonus van het bezoek: George mocht wat langer opblijven.

George wuifde op het balkon

© Ben A. Prunchie / Getty Images © Ben A. Prunchie / Getty Images

In juni stond George op het balkon van Buckingham Palace en salueerde hij vakkundig naar de fly-over van de Britse luchtmacht als afsluiting van Trooping The Colour. Het kan ook zijn dat hij zijn ogen afschermde tegen het licht. Of tegen de jas van zijn oma, de Queen.

Hij zat in een helikopter

© WPA Pool / Getty Images © WPA Pool / Getty Images

Eerder deze maand bezocht prins George met zijn ouders de Royal International Air Tattoo. De helikoperliefhebber zat met prins William en hertogin Kate in een Squirrel heli, waar ook zijn vader – die in het dagelijks leven op een traumaheli vliegt – in heeft getraind. Op de vraag of hij ook even mocht vliegen (hij was duidelijk van mening dat hij dat best kon) antwoordde zijn vader: “Nu even niet.” Damn. Happy Birthday, George! 

Laatste nieuws

Zie ook