Waarom je nooit de wc-bril moet bedekken toiletpapier

Het is de nachtmerrie van iedere vrouw met smetvrees: naar de wc moeten gaan in het openbaar. Niets lijkt soms zo vies a...

Lees ook

Het is de nachtmerrie van iedere vrouw met smetvrees: naar de wc moeten gaan in het openbaar. Niets lijkt soms zo vies als een openbaar toilet, om over de wc-bril maar te zwijgen. Stuk voor stuk zorgen we ervoor dat iedere centimeter van de bril hermetisch is afgesloten met toiletpapier, maar dat schijnt dus helemaal niet zo goed te zijn…

Soms kun je een bezoekje aan het openbare toilet niet voorkomen. Je denkt vervolgens dat je jezelf een plezier doet door de wc-bril af te dekken met toiletpapier, maar niets is minder waar. Het is namelijk niet zo hygiënisch als je denkt!

De zogenaamde barrière die je daarmee creëert zorgt alleen maar voor meer bacteriën als we The Sun mogen geloven. Zij schrijven dat wc-brillen speciaal zijn gemaakt om bacteriën af te weren en dat bacteriën door de vorm en het oppervlak het moeilijk hebben om zich vast te klampen aan de bril. Toiletpapier is daarentegen juist absorberend, waardoor het voor bacteriën makkelijk is om te blijven hangen. Sterker nog, we willen waarschijnlijk niet eens weten hoeveel bacteriën iedere keer vrijkomen bij het doorspoelen van de wc en hoeveel daarvan op toiletpapier belandt.

Met andere woorden: waarschijnlijk zit je met je billen op de bacteriën, terwijl je denkt dat je het allemaal hygiënisch aanpakt. Wrong. De volgende keer kun je dus met een gerust hart – een soort van… – plaatsnemen op de wc-bril.

Lees ook:

Laatste nieuws

Zie ook