Belgische royals eren Nationale Smurf

De Belgische royals zijn aan het warmdraaien voor hun Nationale Defilé en pakten een fotomomentje met een Smurf mee. He...

Lees ook

De Belgische royals zijn aan het warmdraaien voor hun Nationale Defilé en pakten een fotomomentje met een Smurf mee.

Het uitstapje van koning Filip en koningin Mathilde was opmerkelijk, want normaal gesproken onderwerpen ze hun kroost het liefst aan educatieve uitjes, gepland rond dierentuinen en verantwoorde religieuze schatten. Ditmaal bezochten ze het muziekinstrumentenmuseum (fijn scrabblewoord!) MIM én het Belgian Comic Strip Centrum waar ze eerder genoemde smurf aantroffen.

Hele gezin op pad
Belgie 2016 3

De Smurfen zijn als Belgische creatie zo’n beetje nationaal cultuurgoed bij de zuiderburen, dus de koning liet zich deze kans om kroonprinses Elisabeth, prins Gabriel, prins Emmanuel en prinses Eléonore vast te leggen niet ontgaan. Morgen is de grote Nationale Dag, we zijn nu al benieuwd of Elisabeth en Mathilde weer een rok-battle zullen aangaan, want dat was vorig jaar dol. Geniet nog even mee van wat vrolijke plaatjes, straks moeten ze allemaal weer in de plooi.

Licht verwelkte majesteiten
Belgie 2016 4

Het was ook in Brussel bloedheet, vandaar dat koning Filip en koningin Mathilde er een tikje verpieterd opstaan. Wie gaat er dan ook in de volle zon op een dak poseren?

Maar binnen was het koel!

© Belgian Royal Palace © Belgian Royal Palace

Laatste nieuws

Zie ook