Zóveel paar schoenen heeft de gemiddelde Nederlandse vrouw

Pumps, sneakers, sandalen... als vrouw heb je nu eenmaal veel schoenen nodig. Maar wanneer heb je eigenlijk veel schoene...

Lees ook

Pumps, sneakers, sandalen… als vrouw heb je nu eenmaal veel schoenen nodig. Maar wanneer heb je eigenlijk veel schoenen? Er is onderzoek gedaan naar de schoenenliefde van de Nederlandse vrouw en wat blijkt? We hebben gemiddeld 23 paar schoenen!

Schoenencollectie

Mannen snappen er niks van, die schoenenverslaving van vrouwen. ‘Maar die je heb je toch al?’ en ‘Heb je er nog niet genoeg?’ zijn opmerkingen die we allemaal weleens hebben gehoord. Toch laten de meeste vrouwen er zich niet van weerhouden om wéér een nieuw paar aan te schaffen. Heb jij weleens je schoenencollectie geteld? Als je rond de 23 schoenen hebt dan zit je op het gemiddelde, zit je daaronder dan heb je een geldige reden om meer te winkelen en daarboven heeft je man misschien toch wel gelijk…

Nooit gedragen

Maar er is meer. Het schoenen onderzoek, uitgevoerd door Nelson Schoenen, wijst uit dat gemiddeld acht paar in de kast blijft staan en nooit gedragen worden… Dat komt neer op bijna een derde van onze schoenencollectie! Stiekem hebben we dus minder schoenen nodig dan we denken – maar dat zullen we niet snel toegeven.

Geluksgevoel

Toch is er een heel goede reden waarom we altijd schoenen willen kopen. We krijgen een geluksgevoel als een nieuw paar in een doos mee naar huis gaat. En dat nieuwe paar zorgt ook voor meer zelfvertrouwen en een beter zelfbeeld. 95% van de vrouwen geeft aan zich zelfverzekerder te voelen op een mooi paar schoenen.

TIP: Shop de favoriete schoenen van onze redactie in de Beau Boutique

Lees ook:

Bron: Nelson.nl

Laatste nieuws

Zie ook