Zo kun je tóch goed slapen tijdens deze hitte

De lucht is strakblauw en het zonnetje draait overuren. We hebben er even op moeten wachten, maar het is eindelijk zomer...

Lees ook

De lucht is strakblauw en het zonnetje draait overuren. We hebben er even op moeten wachten, maar het is eindelijk zomer in Nederland! De temperaturen stijgen deze week enorm en hoewel dat overdag lekker is, wordt slapen een stuk onaangenamer. Hoe zorg je ervoor dat je tóch goed kunt slapen, ook al is het zo warm? 

Slapen tijdens de hitte, veel mensen hebben er moeite mee. Het blijft de komende dagen nog even warm, daarom heeft Beau Monde de beste tips geselecteerd om tóch goed te slapen tijdens deze hitte.

Slaapkamer

  1. Houd je slaapkamer zo koel mogelijk gedurende de dag. Sluit de gordijnen, zodat de zon de kamer niet kan opwarmen. Als het buiten warmer is dan binnen, houd de ramen dan gesloten.
  2. Een ventilator is altijd een goed idee. Mocht je de lucht van de ventilator niet koel genoeg vinden, dan kun je altijd een bak met ijs voor de ventilator zetten. Dit geeft het zelfde effect als een airconditioning. En een ventilator houdt meteen de muggen op afstand!

Voor het slapen

  1. Laat dat kopje koffie na het eten achterwege. Cafeïne warmt het lichaam op en dat is juist wat je niet wilt!
  2. Neem een lauwwarme douche. Zo komt je lichaam op de juiste temperatuur: niet te heet en niet te koud.
  3. Maak je pyjama vochtig voor de nodige verkoeling. Naakt slapen is ook altijd een goed idee, vooral tijdens de hitte.
  4. Leg een vochtig washandje naast je bed zodat je altijd verkoeling kunt krijgen, mocht je het ineens heel warm krijgen in bed. Je kunt ook een flesje water vullen, even in de vriezer leggen en het flesje ’s avonds in je bed leggen.
  5. Hoe lager je ligt, hoe koeler het is. Als je er de ruimte voor hebt, kun je jouw matras op de grond leggen.

Je lichaam

  1. Smeer je overdag goed in! Dit is om heel veel redenen belangrijk, maar ook als je goed wilt slapen. Als je verbrand bent, warmt je lichaam op. Dat wil je niet hebben! Wees verstandig en smeer je meerdere keren in met de juiste factor.
  2. Zorg dat de deken niet over je voeten ligt, op die manier kan je lichaamswarmte er weer via je voeten uit. Ga desnoods bovenop de deken (of het laken) liggen, en niet eronder.
  3. Slaap jij altijd in de foetushouding? Als je met je benen en armen gespreid ligt, kan de warmte veel makkelijker weg. Lepeltje-lepeltje liggen kun je ook beter niet doen tijdens de hitte.

Lees ook:

Laatste nieuws

Zie ook