Waarom Queen Elizabeth ‘niet wist wat ze met prinses Diana aan moest’

Prinses Diana stond ook wel bekend als 'the people's princess'. Ze kon met iedereen opschieten en was bij iedereen gelie...

Lees ook

Prinses Diana stond ook wel bekend als ’the people’s princess’. Ze kon met iedereen opschieten en was bij iedereen geliefd. Toch was zij ook de royal die de meeste problemen had in het Britse koningshuis. Met prins Charles had ze niet bepaald de beste band, maar ook met schoonmoeder Elizabeth verliep het niet altijd soepel…

Bevestigd is het nooit, maar er zijn nog altijd hardnekkige geruchten dat prinses Diana en Queen Elizabeth een moeizame relatie hadden. Op die relatie gaat het boek The Queen’s Speech: An Intimate Portrait of the Queen in Her Own Words verder in.

Volgens auteur Ingrid Seward kwamen de echte scheurtjes toen het huwelijk van Charles en Diana op springen stond. De Queen moest toekijken hoe de prinses steeds ongelukkiger werd en vond dat uiterst frustrerend. “De koningin was wanhopig om Diana te helpen, maar ze wist gewoon niet hoe. En Diana kon geen aansluiting vinden bij de Queen,” zegt Seward tegen People. “Ze brak in het bijzijn van de Queen, dat had nog nooit iemand gedaan. Ze wist niet hoe ze deze emotionele jonge vrouw moest handelen.” Seward claimt dat Queen Elizabeth niet voorbereid was om met een jonge vrouw te dealen die ‘eigenlijk nog maar een kind was’. Naarmate de tijd vorderde, verslechterde de relatie nog meer.

Inmiddels heeft de Queen de strijdbijl begraven en kijkt ze met een positief gevoel terug op haar ex-schoondochter. “Ze ziet hoeveel William en Harry op hun moeder lijken. Het effect dat zij op mensen hebben, dat had Diana ook,” zegt een vriendin van de Queen tegen Daily Mail.

Lees ook:

Laatste nieuws

Zie ook