Koningin Margrethe verrast met roze

Royalty-watchers wereldwijd hadden zich mentaal voorbereid om koningin Margrethe van Denemarken wéér in haar favoriete g...

Lees ook

Royalty-watchers wereldwijd hadden zich mentaal voorbereid om koningin Margrethe van Denemarken wéér in haar favoriete groene zomerjurk te zien, maar ze bleek Pretty in Pink.

Het traditionele zomerse fotomoment van de Deense Royals had plaats bij Paleis Gråsten. Koningin Margrethe verraste vriend en vijand met een roze pakje in plaats van een van haar beruchte overhemdjurken, ook bekend als haar vaste zomeruniform. Ze is er zuinig op: een groen geruit exemplaar draagt Hare Majesteit al bijna 10 jaar en soms zelfs twee jaar achter elkaar. En dan klagen wij al dat de sessies van de Oranjes steeds hetzelfde plaatje opleveren – die hebben tenminste nog de tegenwoordigheid van geest om in ieder geval iets anders aan te trekken. Geniet even mee van het favoriete Deense Royal Katoentje.

Zomer 2007

© Niels Henrik Dam / Getty Images © Niels Henrik Dam / Getty Images

Zomer 2012

© Alexander Koerner / Getty Images © Alexander Koerner / Getty Images

Zomer 2013

© Tim Riediger / Getty Images © Tim Riediger / Getty Images

Oogverblindende koningin

© Luca Teuchmann / Getty Images © Luca Teuchmann / Getty Images

Dit jaar was het dus roze, om niet te zeggen: shocking pink. Waarbij haar kleindochter prinses Isabella in lichtroze beeldig kleurde en dat vonden de beide dames zelf duidelijk ook. Opmerkelijk was het ontbreken van prins Joachim met zijn gezin. Onlangs maakte Margrethe II bekend dat het Koninklijk Huis zo’n beetje per direct wordt ingekrompen en dat alleen prins Christian (hij staat rechts naast Isabella met zijn armen over elkaar) als aanstaand troonopvolger een toelage krijgt en dat de rest zichzelf zal moeten redden. De fotosessie van dit jaar straalt meteen de gestroomlijnde versie van de familie uit, al kan het ook gewoon puur narrig van Joachim zijn geweest om niet op te willen draven.

Vele vakantiehuizen

Vakantiekiekjes Margrethe en Henrik

Paleis Gråsten is overigens niet het enige zomerverblijf van koningin Margrethe. Vorige week was ze nog in Paleis Marselisborg en ze gaat ook altijd een paar weken met haar man prins Henrikwiens pensioen hem goed lijkt te doen – naar zijn kasteel bij Cahors in Frankrijk. Afzien, dus.

Zomersessie traditie

Het zomerse fotomoment is een oude traditie in Denemarken. Hier zie je koning Frederik, koningin Ingrid en hun dochters Margrethe (nu de koningin), Benedikte en Anne-Marie (nu koningin van Griekenland) in de jaren veertig.

Delegatie naar Rio

© Niels Henrik Dam / Getty Images © Niels Henrik Dam / Getty Images

En nog wat ander zomers nieuws van de Deense Royals: kroonprins Frederik, kroonprinses Mary, prinses Marie en prins Joachim zullen op 2 augustus een Deens Paviljoen openen op Ipanema Beach in Rio de Janeiro. Een en ander uiteraard in het teken van de Olympische Spelen (Frederik is lid van het Internationaal Olympisch Comité), al is het natuurlijk ook enig als buitengewoon zonnig vakantieoord werkbezoek. Het paviljoen dient ter promotie van alles wat Denemarken maar te bieden heeft en telt ook speelhoek van 75 m² aan lego. Nu maar hopen dat er ook een poppetje tussen zit met een knalroze jurk en een kroontje.

Laatste nieuws

Zie ook